Godaste lussebullarna
Halloj, nu har vi bakat årets första lussebullar! Min favorit framför alla bullar! Det är ju smaksak om man vill blanda i mandelmassa och massa annat gott…men om jag får välja är det nog de klassiska nybakade saffransbullarna som är de allra godaste! Med pärlsocker eller russin välj det du tycker bäst om! Det här receptet hittade jag hos min favorit BakamedFrida och måste säga att de ger de allra saftigaste och godaste lussebullarna!
Godaste lussebullarna – bakat på enklaste sättet!
Lussebullar – recept:
Klicka på länken Saftiga lussebullar för att komma till Fridas superbra recept! Hon ger extra fina tips om blötlagda russin, rumsvarmt smör och kall degvätska med grädde i. Det är detta som gör bullarna så saftiga!
De här bullarna behöver endast en jäsning! Man bakar ut bullarna direkt när degen är klar och låter jäsa under bakduk i 1-2 timmar, så enkelt! Se vilken jäskraft från förra bilden!
Välj det du tycker är godast, russin eller pärlsocker…eller smält smör med strösockerdopp (det görs då i efterhand, grädda bullarna då helt naturella).
Allra godast lussebullarna äts ljumna direkt från plåten! Men bullarna brukar smaka mer saffran efter man har fryst in dem och värmt dem lätt före servering!
Ha en härlig helg!
Kram Katarina