Påskgodis: marmorerad chokladbräck
Dagens påskgodis ser proffsigt ut men är superenkelt att göra! Marmorerad chokladbräck med krossade mintpastiller, ett riktigt gott påskgodis! Det här godiset fixar du på en halvtimme, och färdigt att servera inom en timme! Tänk dig kombinationer mörk och vit choklad med krispig mintchoklad på toppen! Såå gott efter en stor Påskbuffé!
Dekorera din marmorerade choklad
Chokladbräck med krossade mintpastiller. Här kan du välja att dekorera chokladen med vilket godis som helst t.ex. marsipanägg, mintägg, strössel, frystorkade bär, nötter…prova dig fram till just din favorit!
Marmoreringen blir som konstverk! Det blir lite extra påskkänsla med de lila och rosa mintpastillerna!
Marmorerad chokladbräck
Ingredienser:
- Mörk och vit choklad, ca hälften av varje. (välj din favorit av choklad) (ca 100-200 gr av varje för en plåt, beror hur tjockt du gör)
- Mintpastiller (eller välj, chokladägg, nötter, strössel etc.)
Verktyg: kniv, skål, bakplåtspapper, plåt, slickepott
Påskgodis: marmorerad chokladbräck
- Börja med att ta fram en plåt, lägg ut bakplåtspapper.
- Krossa mintpastillerna i en mortell.
- Hacka den vita och mörka chokladen. Smält både den vita och den mörka chokladen över vattenbad eller i micron. Tänk på att smälta ca hälften av chokladen och sedan blanda i resten av chokladhacket. (Eller temperera choklad enligt din teknik.)
- Häll ut den mörka chokladen på plåten, bred ut den med en slickepott.
- Tag nu den vita chokladen och ringla över den mörka.
- Marmorering, bred försiktigt mönster med en kniv eller palett, tills du får fram önskat resultat.
- Strö över de krossade mintpastillerna över chokladen.
- Låt stelna i rumstemperatur.
- Bryt bitar med fingrarna.
Klara att äta!
Hoppas ni gillar godiset!
Kram Katarina