Knäckstrutar

knävkstrutar

Knäckstrutar

Knäck är nog det godiset som känns mest juligt på julens gottebord! Knäckstrutar eller knäckklubbor, är så gammaldags på något vis. Det här måste provas!

knäckstrutar

Knäckstrutar – knäckklubbor

Recept kommer från Arla

Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel och ströbröd i smeten.

Receptet gäller för 75 st vanliga, det räcker till 8-10 knäckstrutar beror på hur stora strutarna är

Ingredienser

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl skållad, hackad mandel
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör

Material till strutarna:

  • Bakplåtspapper
  • washitejp
  • randigt band

Knäckstrutar – gör så här

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 15-30 min.
  3. Tillsätt mandel, ströbröd och smör.
  4. Gör strutar av bakplåtspapper/smörpapper, och washitejp.
  5. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast till hård.
  6. Ställ strutarna i en skål med strösocker, så står de stadigt. (sockret kan hällas tillbaka i påsen igen efter knäckkokningen.)
  7. Häll i knäckmassan i strutarna, låt stelna svalt.
  8. Vira ihop dem och knyt randiga band.
  9. Obs! Man kan sätt i pinnar i knäckstrutarna, så är de enklare att äta som klubbor.
  10. Toppen kan man dekorera med kokos eller polkakross!

God jul!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen