Hemmagjort bodybutter

hemmagjort bodybutter

Hemmagjort bodybutter

Att göra egna krämer, bodycrub, läppglans, badbomber är verkligen kul pyssel! Det är inte så svårt som man tror, ofta kan man hitta ingredienserna i mataffären. Piffa till burkarna med vackra band, handskrivna etiketter och någon dekoration!

hemmagjort bodybutter

Bodybutter med doft av kanel och äpple passar så bra till jul! Krämen är tjock och härlig i konsistensen, och det bästa är att det är så enkelt att göra. 

Hemmagjort bodybutter

Receptet har vi hittat på Evelinas ekologiska, en väldigt bra sida om du gillar att göra dina egna skönhetsprodukter.

KALLVISPAT BODY BUTTER 
50 g Ekologiskt Sheasmör Nilotica (Opella)
50 g Ekologisk Kallpressad Kokosolja (Ica)
Några droppar Eterisk olja, mellan 1/2 – 1 ml Jag valde doftolja kanel/äpple från Panduro

Glasburkar från Lagerhaus

Gör så här:

Tips från Evelinas ekologiska:

”För att göra Kallvispat Body Butter behöver du endast Sheasmör Nilotica & Kokosolja (ev eterisk olja), en Skål och en Visp!
Sheasmöret och Kokosoljan ska vara krämiga men inte för lösa i konsistensen när du sätter igång att vispa. Förvarar du dem i rumstemperatur rekommenderar jag att du ställer dem i kylen ett litet tag innan och förvarar du dem i kylen behöver du ta fram dem i rumstemperatur ett tag innan. Så Kokosoljan och Sheasmöret ska alltså ha en krämig (ej för hård) konsistens 🙂 
Vispa Sheasmöret och Kokosoljan i en bunke för hand eller med en elvisp. Vispa i några minuter tills det är vitt och fluffigt. Droppa ev i några droppar eterisk olja och vispa in noga. Sedan är det bara att pytsa upp ditt Body Butter i en fin burk/burkar. 
Förvara det sedan mörkt och svalt (hållbarheten är lång då det innehåller en hög andel mättade fetter).”

Jag tycker att receptet fungerade fantastisk bra! en härlig kräm som gör huden mjuk och fin. Den är ganska  oljig så den är nog perfekt för den torra vinterhuden. Ett stort plus är att man inte behöver så många ingredienser!/Katarina

hemmagjort bodybutter

hemmagjort bodybutter

hemmagjort bodybutter

Piffa till burken

Det här är en sådan bra present! Knyt sidenband, limma på en kanelstång och en stjärnanis på burken. Limma gärna på en pärla på stjärnanisen. Gör en vacker etikett!

Lycka till! Vill du ha fler tips och recept på skönhetsprodukter kika gärna på bloggen under kategori skönhet!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen