Dekorera pepparkakor

pepparkakor dalahäst

Dekorera pepparkakor

När vi tillverkade pepparkaksgirlangen “God Jul”, så blev det en massa andra pepparkakor med roliga dekorationer som jag bara måste visa! Låt dig inspireras! Pepparkakor är så fina att knyta vackra band i. De kan hängas upp lite överallt i hemmet, hängas i granen, eller kanske användas som bordsplaceringskort till julbordet. Varför inte dekorera paketen eller skicka ett fin pepparkaka som julkort i år! Se recept på kristyr på mitt tidigare inlägg “Pepparkaksgirlang

pepparkakor

Material till att dekorera pepparkakor:

Pepparkaksburk från Willys, krityringredienser; florsocker, äggvita, ättikssprit. Dekorera med: silverkulor och dekorationsströssel fr. DrOetker. Polkagarn, sidenband (Panduro) Jutegarn (Blomsterlandet)

pepparkakor rudolfPepparkakor med “Rudolf”:

Spritsa horn, ögon och nos. Dekorera sedan ögonen med silverkulor, nos med rött dekorströssel, och knyt till sist fast polkagarn. Pudra sist florsocker över hjärtat.

pepparkakorSpetshjärta

Titta på gamla spetsar och låt dig inspireras, spritsa hela eller halva hjärtat med spetsmönster. Knyt fast ett polkagarn.

pepparkakor

Namnhjärta

Dekorera dina pepparkakor med namn, de kan användas som bordsplacering på glöggpartyt/ julfesten. Man kan ju också lägga dem på julbordet och skriva vad det är för olika sorters sill, lax etc. Använd den smalaste spritstoppen som du har. Knyt fast ett vitt sidenband.

pepparkakorHashtag hjärta

En kul idé, skriv dina egna budskap!

pepparkakor

Pepparkakshjärta med moderna drag..

pepparkakor dalahästDalahäst pepparkakor

Baka en häst av pepparkaksdeg, gör den extra tjock, och den ska hängas upp. Titta på nätet hur en äkta svensk dalahäst är dekorerad, och försök spritsa något liknande. Pudra lite florsocker över när kristyren har torkat.

pepparkakor

Lycka till med dina pepparkaksdekorationer!

/Katarina

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Dekorera pepparkakor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top