Pepparkaksgirlang ”God Jul”

pepparkaksgirlang

Pepparkaksgirlang ”God Jul”

Att göra en egen pepparkaksgirlang och häng upp i köket, ökar verkligen julstämningen, doften av pepparkaka är ju underbar! Ibland bakar vi egna pepparkakor och ibland funkar det hur bra som helst att köpa färdiga och dekorera själv! De här pepparkakshjärtana från Willys, har ett förfixat hål, så det enda man behöver göra är att vispa ihop en kristyr och börja spritsa! Gör absolut en egen kristyr, den är så mycket lättare att spritsa än de färdiga tuberna som finns i mataffären.

pepparkaksgirlangMaterial till pepparkaksgirlangen:

Florsocker, ägg, (ev. ättikssprit), spritspåse och spritstop (enklare spritset finns på ex. Icahemma eller mer avancerat finns hos ex.Panduro), garn från Panduro.

pepparkaksgirlang

Hemmagjord Kristyr till pepparkaksgirlang

(Recept från Ica). Perfekt kristyr till pepparkakor och pepparkakshus som är enkel att göra. Vispa ihop äggvita, florsocker och en skvätt ättikssprit, ett måste är en elvisp! Jag hoppade över ättiksspriten, då jag tycker det blir lite för syrligt, det går lika bra utan. Vispa så länge så att kristyren nästan känns som maräng, då är det perfekt! Spritsa kristyren i fina mönster som dekorationer på pepparkakan eller andra bakverk. För färgglad kristyr funkar en droppe karamellfärg fint!

Ingredienser

 1 sats
  • 1 äggvita 
  • 4 dl florsocker 
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Så här gör du

  1. Rör ihop äggvita, florsocker och ättikssprit. Använd elvisp.
  2. Lägg kristyren i spritspåse och dekorera de olika delarna.

pepparkaksgirlang

 

pepparkaksgirlang

Lycka till! Snart visar jag fler pepparkaksidéer!

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Pepparkaksgirlang ”God Jul””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen