Sommarinspiration från Cypern

Cypern

Sommarinspiration från Cypern

Nu är vi tillbaka efter en härlig semster i värmen! Det har ju varit så varmt och fint i Sverige, men det var skönt att få miljöombyte och lite annan inspiration! Här kommer ett fotokollage och resetips för er som kanske har lust med en semester på Cyperns västra sida. Några roliga DIY´s som man kan göra med strandfynden. Matinspiration, somrig inredning, strandbilder, blommor och stenar….Nu är vi välfyllda med energi för en pysslig höst!

Cypern

Båttur till Blue Lagoon

Verkligen sevärt! En båttur från Latsi (en liten fiskeby på västra sidan på Cypern) Blue Lagoon erbjuder underbart turkost vatten, bad och snorkling. Båtturen tog tre timmar, och då bjöds det på levande musik, frukt och drycker, väldigt prisvärt!

Cypern

Söta små fiskebåtar (det var inte såna vi åkte i…) De här används till fiske och fångst av tvättsvampar.

Cypern

Latsi – en söt båthamn

Här finns många fiskerestauranger, mängder av båtar att välja på för en utflykt. Två fina stenstränder med klart vatten, och lite turister. Här åt vi semesterns godaste fisk och skaldjur!

Cypern

Cypern

Cypern

Cypern

Cypern

Utsikt över Coral bay området

Härliga promenader uppe i bergen, svettigt och vackert! Färgstarka blommor, kaktusar och exotiska frukter, blandat med gamla hus och tavernor.

Cypern

Cypern

Paphos Gamla stan

Gamla stan ligger högst upp i staden, med vacker utsikt! Egentligen ingen ”vacker” gammal stad, men ljusa fräscha hus, fina restauranger, krimskramsmarknad och några butiker med fina hantverk. Finaste Hantverksbutiken hette ”The Place” En salig blandning av många olika hantverk, med möjlighet att få provpyssla. Fönstret på bilden är från The Place. Den fina ”väggen” finns några meter bredvid.

Cypern

Cypern

Paphos hamn

En hamnpromenad med turistshopping, många mat och drinkställen, och en strand för bad. Flera fina fisk och skaldjursrestauranger…en livs levande Pelikan hittade vi i restaurangen. Paphos stad har även en fin”shoppinggalleria” med de klassika storstadsbutikerna…som tjejerna gillade.

Cypern

Sea caves

Längs västsidan finns en dramatisk kuststräcka med grottformade kanter. Vi tyckte det var lite för vågigt för att hoppa i det blå, men väldigt vackert att titta på. Många vägar längst kusten kräver en fyrhjuling. I området ska man även kunna få se havssköldpaddor.

Cypern

Cypern – mat

Vi har ju varit på ganska många olika grekiska öar, och  jag tycker kvalitén på maten varierar även om klassikerna alltid finns..och även här på Cypern (den grekiska sidan) hittar man klassikerna som tzatsiki, sovlaki, grekisk sallad etc  Det som skiljer sig är starka engelska influenser över hela Corallbay området. Det är engelsk frukost/pubmat, indiska, chinesiska, japanska, engelska teställen, italienska restauranger och så grekisk/cypriotiska restauranger. Fiskrestaurangerna finns i Paphos och Latsi, och genuina grekiska restauranger med mängder av smårätter (Meze) till billiga priser hittade vi upp i gamla Peyia by.

Godast är ju ändå Grekisk sallad i värmen ?

Cypern

Pavlova med fräsch Mascarponekräm och fluffig kola smakande grädde med bärsås…helt underbar! Den tänker jag försöka få fram ett recept på!

Cypern

Lava cake – med glass och bär, också helt fantastiskt god!

Cypern

Solnedgång i Corallbukten. Fina stränder med gyllene sand, lite klippor och några få strandrestauranger. Det finns mindre vikar längs hela kuststräckan.

Cypern

Sea You – Inspirerande strandrestaurang

Ett underbart ställe precis på stranden, men goda fruktiga drinkar, fräsch matmeny men framförallt många roliga saker att titta på. Kul DIY- ställe helt enkelt! (Så här såg det ut vid ingången, en snäckmobil, glödlampor på rad, roliga skyltar, krukor med blommor och så palmer)

Cypern

Kul gammal cykel, roliga skyltar och lastpallsstolar.

Cypern

Cypern

Tips till stentavlor – hjärtformade stenar till en ”Love-tavla” , roliga gubbar och fötter. Det är ju bra med lite tips vad man kan göra med stensamlingen.

Cypern

Roliga skyltar med fina budskap, staket med rep och grånade bordsskivor passar fint till stenstranden.

Cypern

Barbord och pallar, skönt dekorerat med gamla rep.

Cypern

Tips på solskydd – Pergola med flätad markisväv kunde man se överallt. Härlig med lättknutna gardiner!

Cypern

Vackra snäckmobiler – Jag gillar att man blandat ostronskalen, med grånade pinnar, vassrör, träpärlor och rep. En sån här måste jag bara få till! Måste nog bara äta lite otron först ?

Cypern

Tack för den här sommaren Cypern!

Hoppas ni hänger med på en pysslig höst!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen