Julpysselkväll

Julpysselkväll

Julpysselkväll

Igår samlades vi pysseltjejer för en härlig julpysselkväll i butiken Kinoko. Glögg, sötsaker, glada skratt och julpyssel med de sötaste små trähusen! Det var så kul att se hur olika husen blev när en samling kreativa tjejer träffas! Eftersom de flesta av oss redan har så många saker hemma så tänker vi skänka husen till välgörande ändamål.

Tack Creativ Company som sponsrat oss med material till den supermysiga pysselkvällen!

Julpysselkväll

Julpysselkväll med en samling kreativa tjejer där vi skapade varsitt gulligt trähus. Husen tänker vi skänka till ett sjukhus där barn har glädje av dem!

Butik Kinoko

Vi började kvällen med mingel och glögg i världens sötaste barnbutik. Här hittar man så många fina saker till barn men även fina grejer till vuxna. En blandning av vackra retroleksaker, träsaker, hantverk, kalaspresenter och vintage. Butiken är bara såå fint inredd, och verkligen värt ett besök! In och kika på Mias webshop Kinoko för mera bilder och info om öppettider.

JulpysselkvällJulpysselkväll

Pysselmaterial från CC Hobby

En buffé av olika sorters trähus, filttyger, träkulor, färg och penslar….Vilken lycka för pyssliga tjejer!

Trähusen finns i fyra olika modeller, klicka på länken för att se de olika husmodellerna.

Julpysselkväll

Glögg, julmust och gottebuffé…det behövs till en lång pysselkväll!

Dax att montera hus

En samling pyssliga tjejer, många känner ni säkert igen från ”Sveriges pysselvärld”. De som kunde delta i kvällens evenemang var: Helena (Craft & Creativity), Helena Lyth (Helena Lyth), Anna Maria (Dnilva), Malin (Created_by_Malin), Lina (Lina by the Bay), Anna (Pysselliv) Mia (Miakinoko/Kinoko), Karin (Pysselbolaget) och så jag Katarina (DiySweden). Resten av gänget som tyvärr inte kunde ikväll var Annika (FrökenSkogsbar/Make & Create), Gina (Willowday), Linda (Pysselkompisarna).

Vi valde varsitt hus och satt igång att montera….Det tog faktiskt en stund. Jag var så ivrig och slet ut alla bitarna ur ”pusslet” tänkte väl det här måste man väl fixa utan en ritning…Men det var ju inte helt lyckat…Det var bara att ta bit för bit och följa instruktionen från A-Ö, men oj vad gulligt det blev när det blev färdigt! Jag valde stugmodellen (bild 5)

Julpysselkväll

Helena (Craft & Creativity) till vänster och Malin (Created by Malin) till höger

JulpysselkvällJulpysselkväll

Vitt Vinter hus

Av Malin (Created by Malin). Hon har målat hela huset vitt, dekorerat taket med grå filt. Takets kanter har dekorerats först med limpistol och sedan målats med Glitterpaste, se även de fina istapparna. Extra dekorationer som gran och stjärnor finns också hos CC Hobby. Vilken härlig vinterkänsl huset fick!

JulpysselkvällJulpysselkväll

Pastellhuset

Av Helena (Craft & Creativity). Hon har först målat insidan på huset vitt och utsidan med ljus turkos färg.  Sedan har hon dekorerat båda våningsplanen, och taket med underbart papper och decoupagelack. Kanten på taket har ett bollband i samma färg, sedan är en ljusslinga fäst under taknocken, så docksött…att man vill flytta in dockorna direkt!

Julpysselkväll

Karin (Pysselbolaget) höger i bild och Lina (Lina by the Bay) i mitten.

JulpysselkvällJulpysselkväll

Rymdhuset

Karin (Pysselbolaget) målade sitt hus svart både på insidan och utsidan. Sedan målades väggarna i ”galax-färger” i blått, silver, rosa med svampteknik. Taket målades i silver. Inuti huset sitter en underbar gulglittrig girlang som Lina gjorde av träkulor. Visst blev rymdhuset även lite spännande spöklikt…

Julpysselkväll

Pepparkakshus med snötäckt terass

Av Anna Maria (Dnilva). Hon har målat hela huset brunt, dekorerat alla fönster med limpistol och glitterpaste för att få en härlig snöeffekt, takterassen är målad med glitterpaste. Taket har fått ett täcke av snö genom att vit filt. Ett Pepparkakshus i trä, så himla smart att kunna plocka fram varje år, och klart lekvänligare än ett riktigt pepparkakshus. Den här husmodellen, kan fyllas med många roliga julfigurer…

Julpysselkväll

Pepparkakshus med rutigt golv

Av Mia (Kinoko). Mia la ner ett enormt arbete på insidan, med ett rutigt golv och en superfin klocka. Hon hann inte riktigt måla klart hela utsidan…så här väntar jag in fler bilder när hon är klar! Det blir nog enormt gulligt när det är klart! Hon kan ju fylla sitt hus med alla söta leksaker från butiken!

JulpysselkvällJulpysselkväll

Turkosa huset med Mosstak

Av Anna (Pysselliv). Anna målade hela insidan ljust rosa, och hela utsidan turkost. På tak och farstu limmade hon på vit mossa. Som extra dekoration fixade hon en supersöt dörrkrans med pingla och polkasnöre. Otroligt kreativt hus!

Julpysselkväll

Anna Maria (till vänster), Helena Lyth (mitten) Anna (till höger)

Julpysselkväll

Pepparkakshus med Polkastänger

Av Helena Lyth. Hon har målat hela utsidan brun, sedan jobbade hon otroligt detaljerat med limpistolen för att få till isigt rutnät på taket och isiga kanter runt fönstren. Alla kanterna är dekorerade med sugrör, vilken underbar idé, och så snyggt det blev!

JulpysselkvällJulpysselkvällJulpysselkväll

Pepparkakshus med kristyr

Av mig (Katarina). Ja jag älskar ju allt med pepparkakshus så det fick bli en pepparkaksstuga, med lite krussiduller och prickar som ska likna kristyr. Det är väl lite typiskt min stil…Så nöjd att jag hann klart, för det var lite svettigt bitvis under kvällen…?.

Julpysselkväll

Julpysselkväll

En hel by av små hus

Vi samlade ihop alla fina hus till en hel by! Sen dekorerade vi med vit filt och flera ljusslingor. Tänk vad roligt att alla husen blev så olika, och ändå passar så fint ihop! Vilken lyckad kväll det blev!

Vi lämnade kvar husen i Mias butik, sen kommer de att få åka iväg till ett gäng härliga barn som ska få leka med dem! Vi hade planerat att göra söta små figurer till husen, men det hann vi inte den här pysselkvällen, så det kanske blir en annan gång!

Hoppas ni fått massa inpiration att göra egna hus! En fantastisk bra julklapp som kan bli en bra jullovsaktivitet!

Tack alla tjejer för en supertrevlig kväll, och tack CC Hobby som hjälpte till med materialet, nu hoppas vi på att sjukhuset vill ta emot vår gåva till lekrummet!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen