Måla tavla – mixed media

Hej på er! Nu var det några dagar sedan jag kikade in här! Vi har pysslat hela veckan på min förskola, och på kvällarna har jag gått den digitala målarkursen hos @artbykarolina. Så kul och vilket privilegium att få vara kreativ från morgon till kväll! Jag har redan fått sådan användning för kursen både i mitt skapande och tillsammans med barnen på förskolan! Idag visar jag en kul teknik som passar alla som gillar att kladda med färg och klippa i papper. Varsågoda dagens pyssel: Måla tavla, med mixed media teknik.

Måla collage tavla

Måla tavla – alla kan måla!

Måla collage tavla – kan även kalla detta skapande för ”Mixed media” Man blandar in färg, papper, tapetbitar, tidningspapper, stänker färg, rollar/skrapar färg. Fyller i med prickar, pennor, eller skriver fina texter. Det är helt fritt fram att skapa, det finns inga rätt eller fel, bara att sätta igång liksom!

Måla collage tavla

Måla tavla Mixed media /collage – material:

🌸 Canvasduk
🌸 Mönstrat papper
🌸 Limstift/trälim eller hobbylim
🌸 Akrylfärg

Verktyg: Sax, pensel, skrapa, svamp

Måla collage tavla

Måla tavla Collageteknik – gör så här:

1) Börja gärna med att grunda duken med någon färg, det är enklare att komma igång då.

2) Klipp ut bitar av mönstratpapper, tapet, tidningar, foton. Klipp i vilka former som helst och sätt igång att limma fast på duken. Man kan använda hobbylim, trälim eller limstift.

3) Jag klippte bara massor av blad i olika mönstrat papper.

Måla collage tavla

4) Limma fast på duken.

Klipp, limma, klipp och limma….väldigt avkopplande att bara göra detta!

Måla collage tavla

Mitt klipp och klistraprojekt kändes färdigt…nu fick det vila några dagar…skulle jag behålla den så här eller jobba vidare…

Måla collage tavla

Måla vidare på collagetavlan – dvs tavlan blir en Mixed media

Jag bestämde mig för att gå vidare med tavla…den kändes lite för tråkig och snäll.

1) Ett lager med vit akrylfärg la jag på tavlan med hjälp av en skrapa och svamp. Skrapade av färgen på vissa ställen så att blombladen skulle synas.

2) Nästa steg så duttade jag guldfärgade prickar med hjälp av baksidan på en pensel…Jag duttade endast på blombladens konturer.

Måla collage tavlor

3) Till sist stänkte jag lite guld och rosa färg (som jag blandat ut med vatten) så den skulle vara lätt att stänka. Det här var så himla kul! helt kravlöst och inspirerade att jobba på detta sättet! Det kommer absolut bli fler tavlor som jobbas fram på detta sätt! Vill ni kika på en annan tavla som jag gjort utan att använda pensel, klicka på länken.

Snart helg! Ha det så jättehärligt!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen