Lantliv

Lantliv

Lantliv

Nu har verkligen säsongen kommit igång då vi åker till landet var och varannan helg! Och vilket väder…varmt och soligt och allt blommar så fantastiskt fint! Idag bjuder jag på lite bilder från vår landethelg….

Lantliv

Härligt hundliv

Så skönt för Chelsea att få springa lös…Hon utforskar bin, myror, blommor, gräver i jorden och så tränar vi inkallning… Vi har lagt ut lite nya stockar över diket…Det blev en hel del stockar sedan trädfällningen i vintras, en klar bonus att det nu blir mycket mer sol på gräsmattan.

Lantliv

Promenader på grusvägarna…

Lantliv

Öka kreativiteten – förbereda 18-årsfirande!

Just nu är det lite lugnare takt på pysslet…det brukar bli så när värmen kommer…tjejerna har ju också blivit äldre…..men något som kan vara ganska avkopplande, kreativ och kul är att bara måla fritt! Vi kom på att vi skulle måla lite saker till ett kommande 18-årskalas. I mina pysseltankar just nu förbereder jag mat, fika, dekorationer till just den dagen, men så klart ska 18-åringen få bestämma…det är jag som är hjälpredan.

Lantliv

Drejskivan plockades fram

När värmen kommer brukar jag plocka ut drejskivan….Så kul att tjejerna vill testa det här, väldigt ”mindfullness” känsla med drejning. Bra för mig att träna centrering av ”klösen” lerklumpen…

Lantliv

Skapa och ha kul!

Just nu har jag gått in för att ha en period, med ickeperfekt skapande….i familjelivet…eller egentligen skapande utan resultat. Jag centrerar lerklumpen, sen är det bara att leka fritt med leran, blir det något eller inget spelar ju egentligen ingen roll. Vi fick en trevlig stund tillsammans.

Skapande utan resultat…kommer ju från min utbildning och erfarenhet som barnskötare…det ska liksom bara vara en kreativ process, lärorikt och glädjefullt! Det är egentligen total kontrast mot pysslet som skapas till bloggen. Här är det resultatet, bilden, texten, länken, alla gillahjärtan och statistisk som är beviset på hur ”konstverket, hantverket, bilden blev…men det är ju kul med lite kontrast i livet!

Tips till alla föräldrar som pysslar med sina barn…strunta i resultatet, beröm allt, ställ inga krav, gör lätta pyssel, sätt upp ”konstverken” och gläds åt pysselstunderna tillsammans….då skapas kreativitet ?

Japp jag har äntligen hittat kabeln till keramikugnen…så i sommar ska vi kunna bränna våra keramikalster!

Lantliv

Grillmiddagar – med enklaste dukningen på gamla trädgårdsmöbler med så utsikt över trädgården…känns som att sommaren redan är här…Sverige när det är som bäst!

Lantliv

Hopp och lek i solnedgången…

Lantliv

Ljusa vackra kvällar…Potatisen, rädisorna och dillen har kommit upp, jag har plockat bort fiberduken nu och satt extra trådar runt hela landet…för jag har sett att någon (säkert den stora älg som brukar gå över tomten) har böjt sig in över landet och tuggat på vinbärsbusken…Hoppas jag på lite lite regn till min odling den här veckan….

Nu tar jag lantlivet med mig i hjärtat och hem till staden…kan vara supermysigt det också med bad vid bryggan, glassbesök på kvällarna, picknickar i någon park. Vi har gått in för att testa olika glass-ställen på kvällarna, Fjällgatan och Ben & Jerry i Gamla Stan är testat, nu tänkte vi prova Snö på Kvarnholmen…Har ni något bra ”glass-ställetips”?

Hoppas ni också haft en underbar helg!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen