Vår lilla Yorkie

Yorkie

Vår lilla Yorkie

Nu har vår lilla hund Chelsea blivit fyra månader! En Yorkshireterrier även kallad Yorkie. Vilket litet energiknippe! Så otroligt sällskapssjuk, gosig och rolig! Idag blir det lite bilder från de första månaderna…??

Yorkie

Yorkie

Yorkie

Påsk 2018

Vi försöker att fota Chelsea i ett påskägg, med påskris och småägg…Pysslade ihop en rosa rosett av ett sidenband. Det blev mycket godis och spring efter ägg överallt! ? Kul men svårfotat…

Yorkie

Före Påsk – Här är Chelsea 3 månader och helt oklippt.

Yorkie

Yorkie – en lättlärd ras

Tjejerna har tränat henne och hon älskar verkligen att testa alla möjliga konster! Sitt, ligg, rulla runt, sitta fint och stanna kvar går jättebra! Att söka efter godis är lite svårare, det sägs att Yorkshireterriern har bland det sämsta luktsinnet av alla raser, så det får vi väl se. Otroligt kul att hon är lättlärd!

Yorkie

Yorkie

Yorkie

Utomhusvistelse

Nu när värmen sakta börjar komma tillbaka, känns det som om hon gillar att vara ute! Allt är spännande som pinnar, kottar, stenar, isbitar och fåglar…

Yorkie

En dräkt är bra!

Liten och frusen, så en dräkt är bra…En bild från dräktträning den första veckan…Det blev mycket rullande och bitande i dräkten. Men nu är den ok att sätta på den, men inte ta av den….men med lite godis funkar det mesta. Första dräkterna är urväxta, så nu stickar svärmor en ny, det ska bli spännande att se resultatet!

Yorkie

Pälsvård

En Yorkie kräver ju en del pälsvård, man ska helst kamma varje dag, bada lite då och då och så krävs klippning med sax eller trimning. Pälsen är så mjuk och fin, och underull saknas. Därför är de lite frusna, men eftersom de är så små kan man ju bara stoppa in dem i jackan… Den stora bonusen är att de inte lossar något hår, och att vissa allergiker tål den här rasen. Våra tjejer är allergiska mot pälsdjur, så det var en liten chansning, men det funkar toppen!

Bad – Badningen funkar bra i handfatet, med mycket godis! Hon torkar otroligt snabbt med bara handdukstorkning och torkar sig torr på filtar och mattorna med spring runt i lägenheten. Vi har testat lite med hårfönen, bara för att vänja sig.

Klippning – ska jag visa någon dag, det krävs nog lite träning. Vi har hjälpts åt att ha en henne på en badrumsmatta på köksbordet, med tuggben och godis och klippning med en liten tass-sax. Det här är inte helt enkelt, så vem vet om det kanske blir att gå klippkurs eller ett besök hos hundfrisören.

Yorkie

Sovstund

Helst sover hon i någons knä på dagen…och på natten sover hon på någons huvudkudde, invirad i håret! Otroligt gosig hund, helt oemotståndligt svårt att lägga henne i korgen, på två sekunder står hon vid sängkanten eller vid fötterna och krafsar och piper. Det här tillhör visst rasen, väldigt sällskapssjuk ?. Man väljer förstås själv om man vill träna bort detta, men vi passar iallafall på att få all gos men kan få!

Yorkie

Yorkie

På bilden ovan har öronen inte rest sig ännu…ena veckan stod ett öra upp, ett par veckor senare stod nästa öra upp. Det var spännande att se hur de skulle bli!

Yorkie

Till sist stod båda öronen upp…och vad stora de såg ut!

Bus och lek

Första fyra månaderna har hon utvecklats mycket! Först slickade hon oss i ansikten, jagade våra fötter bara vi rörde oss, och så bet hon oss i händer, håret, tårna hela dygnet runt. Allt som kunde tuggas skulle tuggas på, plockade vi av oss strumporna blev det lite bättre, svärföräldrarna fick ha skorna på inomhus…Nu är det lite bättre eller så har vi lärt oss och henne när man får bitas. Tuggben, leksaker,tidningspapper och hämtning av kottar, pinnar och isbitar är toppen! Tänderna har växt, och bettet är starkare, så brottningslekar med gosedjur är bra! Sista veckan känns det som hon har blivit lite mer hund…hon förstår bättre, kan kissa lite ute, äter lite själv i sin skål utan att man behöver mata henne ur handen och är faktiskt lite mer rofull i sin korg.

Yorkie

Yorkie

Från minimini (första veckan)…

Yorkie

Fyra månader…och nu kan hon ha tofs!

Vill ni se mer filmer och bilder har jag fixat ett eget Instagramkonto med namnet @chelseathelittleyorkie

Yorkie

Påskpysslet är över för det här året, nu laddar jag om för vårrensing, odling och några inredningsprojekt!

Ha en fin påsklovsvecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen