Trimma hund

Trimma hund

Trimma hund

Idag blir det något helt annat än både pyssel och bakning! Men ett Do-it-Yourself projekt ändå! För det är ju vad den här bloggen handlar om, En gör-det-själv-blogg! Det mesta som jag gör till bloggen, är faktiskt första gången jag gör det…ibland blir det bra ibland blir det mindre bra…men vad gör väl det, man lär sig ju nåt för varje gång man testar något nytt. Det är det budskapet jag vill nå ut med bloggen! Testa, lek, våga vara kreativ…Säg inte det här kan jag inte….Våga använda dina händer, det skapar sån glädje för själen! Dagens Diy-projekt…är ”Trimma hund” Ja första gången i livet jag testar att trimma en hund, så här gick det till och så här blev det!

Trimma hund

Chelsea vår lilla Yorkshire terrier

Trimma hund

Chelsea före klippning

Yorkshireterrier föds ju med brun och svart päls, sen blir den mer grå. Chelsea är ovanligt mörk i pälsen och ovanligt liten. De kan väga från 2 kilo till 6 kilo, hon väger 2, och är nu 1 år och 5 månader.

Trimma hund

Trimma hund

Chelsea som valp…så himla liten, nu har man nästan glömt hur liten hon var!

Trimma hund

Nytvättad hund

Så här ser hon ut efter duschning…nu gäller det att borsta rejält så att alla tovor är borta innan trim och klipp. Jag har förkollat på Youtube hur proffsen gör och investerat i en trimmer…Värt att testa, då den kostar som en klippning hos hundfrisören.

Trimma hund

Trimmer från Arken Zoo…liten, nätt och väldigt tyst! (Obs ej sponsrad…och var ett spontaninköp)

Trimma hund

Dax för trimning

Vi har inget trimmerbord, utan en gummerad mjuk badrumsmatta som jag lagt på köksbordet. Laddat med hundgodis, tuggben, trimmer, kam, borste och sax…och mina båda äldsta döttrar. En håller i Chelsea, en håller i tuggben/godis och en trimmar klipper…Så himla bra det gick!

Trimma hund

Här är våra redskap för klippning.

Trimma hund

Trimmat klart!

Det var svårt att fota under själva trimningen, men vi trimmade rygg och sidor med trimmern. Trimma längs med kroppen framifrån till svans. Det gick himla lätt och blev slätt och fint! Sedan klippte vi ben, svans, mage och kring nos och öron/ögon med en trubbig hundsax. Jag lät håret på huvudet vara långt, eftersom jag tycker att det är kul med tofsen, när hon är en tik.

Trimma hund

Trimma hund

Långt hår på huvudet ? men blir fint med tofsen!

Trimma hund

Namnberlock

Vi köpte också ett nytt halsband med namnberlock, på baksidan finns mobilnr. Tänkte att det var toppen med ett lysande halsband och namnbricka när hon springer lös på landet. Namnbrickan fixade de på en minut i butiken, helt suveränt och kostade bara 100:-.

Trimma hund

Nyklippt hund med nytt halsband…Så lycklig hon var när allt var klart! Sprang runt som en tok!

Trimma hund

Dax för promenad till bryggan! Hon älskar verkligen att gå till vattnet!

Trimma hund

Inte helt enkelt att fota hundar…hon sitter nästan aldrig still ?

Trimma hund

Trimma hund

Så nöjd att vi vågade att göra detta själva! Nu kommer vi att spara åtskilligt med pengar. Vintertid kan det ju vara bra med längre päls då Yorkien är lite frusen, men nu till sommarn är det skön med kortklippt vovve med allt spring i skogen.

Ha en fortsatt bra vecka…snart helg igen!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Trimma hund”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen