Jultomtar – ett sött virkat tomtepar

Jultomtar

Då var det redan dax för årets första tomtar! Med endast sex veckor kvar till julafton, kan det ju vara dax att sätta igång med sådant som tar lite längre tid. Det här söta virkade tomteparet har svärmor virkat till oss. Visst är de gulliga! Det blir en tradition att plocka fram till varje jul! Idag tipsar jag om detta gratismönster om du vill virka dessa jultomtar!

Jultomtar

Jultomtar

Tomtemor och tomtefar hur söta som helst! Enligt mönstret heter dessa virkade jultomtar ”Pusstomtar” kika på bilden nedan!

Jultomtar – Pusstomtar

Virkmönstret hittar ni hos med Samarbetspartner CC Hobby, ett fantastiskt pysselföretag som har mängder av fint material, massor av beskrivningar och möjlighet att köpa material i storpack! Dessutom har de supersnabba leveranser Kika in hos CC Hobby som jag jobbat med sen starten av min blogg! De ligger mig allra närmast om hjärtat jämför!

Jultoomtar

Jultomtar – mönster:

Mönstret hittar ni hos CC Hobby, klicka på länken Virkmönster Vill ni kika på fler tomtepyssel så visar jag några från bloggen som vi gjort tidigare.

Virka tomtehuvuden
Virka hjärtan
Tomteluvor
Tomtepyssel
Garntomtar av jutesnöre med ullmössor

Tomtar – en gammal tradition

Ja det finns massor av mer tomtepyssel i mitt pysselarkiv! Tomtar har varit en klar pysselfavorit i många år! Jag tror att kärleken till tomtar kommer från min mormor som samlade på tomtar! En tradition var att köpa eller göra en ny tomte till henne varje jul. Åren 2006-8 gjorde jag massor av ulltomtar och annat juligt som jag sålde på julmarknader här i Sverige. Nu tycker jag det är mest roligt att hitta på nya pyssel och inte göra mängder av samma…så bloggen är perfekt att få utlopp för kreativiteten!

Ha en mysig lördag!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen