Diy Julstjärna

Diy Julstjärna

Idag måste jag bara visa upp årets nya julstjärna! En helt vanlig köpe-julstjärna i metall har jag piffat till med garn. Det här är en av de allra enklaste makrameknytning man kan tänka sig! Stjärnan kan man hänga i ett fönster, på väggen eller sätta som en dekoration i julblomman. Häng med idag visar jag hur man gör en; Diy Julstjärna.

(Samarbete med Slöjddetaljer)

Diy julstjärna

Diy Julstjärna – Ett fint adventspyssel

Häng stjärnan på väggen, i fönstret eller sätt den i blomman. Eftersom stjärnan hade inbyggt belysning lyser den fint i mörkret! Har man en bit ståltråd hemma i gömmorna, kan man enkelt böja till en stjärna eller ring och knyta makramégarn på detta sätt.

Diy julstjärna

Diy – allt på bilden!

Nu har hallen fått sina första juldekorationer med julblommor! Att dekorera blomkrukan med vaxat papper som kruka är verkligen toppen! Den lilla ljusstaken har yngsta dottern gjort i lera, blomkrukan har jag drejat och så en hemknuten stjärna. Mysigt med hemgjord känsla!

Diy julstjärna

Julstjärna – material:

⭐️ Metallstjärna (Dollarstore) man kan göra en egen i kraftig ståltråd/ljusslinga
⭐️ Knytgarn (Slöjddetaljer)
⭐️ Maskeringstejp

Verktyg: sax, lim

Stjärna garn

Knyt en julstjärna

Man kan mäta sin stjärna och försöka räkna ut hur mycket garn det går åt precis. Men jag brukar göra de flesta pyssel på allra enklaste sättet, så jag har klippt ett garn, knutit och sen skarvat med mer garn…då blir knytandet mer hanterbart och mindre trassligt.

⭐️ Min metallstjärna är ca 30 cm i diameter.
⭐️ Det gick åt två garnbitar som var 6 meter långa till hela stjärnan.

Garn tejp
1) Klipp till en garnbit på 6 meter, tejpa ändarna med maskeringstejp så fransar det sig inte.
Knyta makrame
2) Dubbelvik garnbiten på mitten, lägg den runt stjärnan enligt bilden. Tag nu vänstra garnänden i bilden och för den över metallstjärnan, tag nu den högra garnbiten och för under metallstjärnan, dra igenom hela garnbiten…Hoppas ni förstår!
Stjärna garn
3) För in öglan enligt bilden, dra ut snöret.
Knut
4) Då ska det se ut så här. Nu har du fäst snöret!
Knyta makrame
5) Dax att knyta något som heter ”halfknot” på makramespråk! Det blir som en spiral som snurrar sig och man knyter samma sorts knut varv efter varv runt hela stjärnan. Lägg garnet enligt bilden.
Halfknot
6) Tag nu det högra snöret i bilden och för bakom metallstjärnan och dra igenom hela garnet.
Första knuten
7) Första makraméknuten är knuten. Fortsätt på samma sätt varv efter varv
Knyta makrame
8) Knyt och testa att vrida knytningen runt stjärnstommen, så att det ser jämt och fint ut! När garnet tar slut, ungefär efter halva stjärnan, kan man göra en dubbelknut på baksidan.
Knyta
9) Limma ändarna på garnet så att det inte fransar sig.
Julstjärna
10) Fortsätt att skarva på en ny lika lång garnbit och knyt på likadant sätt! Det kommer inte att synas att du skarvat!
Diy Julstjärna
11) Stjärnan är klar! Till min metallstjärna fanns det med en metallpinne, så man har möjlighet att hänga upp den eller ställa den i ex en blomkruka.
Diy Julstjärna

Julstjärna med lantlig känsla!

Det här var så kul att göra! Det kommer definitivt att blir fler saker i makramé denna jul! Vi håller på att snickra ihop en enkel film till detta inlägg som kommer snart, då hoppas jag det blir ännu enklare att förstå hur man knyter denna stjärna! Vill du kika på fler makramépyssel som jag gjort klicka på länken.

Lycka till och ha en fin vecka!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen