Glad Påsk hönor

glad påsk höna

Glad Påsk hönor

I helgen fick jag första Glad Påsk hälsningen! Man blir så glad! Några jättefina handsydda hönor i minitetra format låg i paketet. De är så fina att hänga i påskriset, eller sätta  i vårkrukan med påskliljor. Hon som sytt dessa, säger att de var väldigt enkla att sy! Beskrivning på hönorna är hämtad från ”Marias sida” en fin livsstilsblogg!

glad påsk höna
Glad Påsk höna

Material: Du behöver tyg till kropparna, flecce eller filt till smådelarna, garn till ben och ögon.

glad påsk hönaGlad Påsk höna

Gör så här:

Klipp ut en 14×28 cm stor rektangel till den stora hönan
Klipp ut en 9×18 cm stor rektangel till den lilla hönan
Klipp ut en näbb, en kam och en slör (hönans hakklapp) i flecce eller filt.
Klipp till två ben ca 15 cm i makramégarn.
eeTvärnåla nu fast alla små delar (se bilden).
Kammen 1 cm från hörnet på långsidan på tygets rätsida och näbben 1 cm från samma hörn men på kortsidan. Om du vill ha en slör/hakklapp nåla fast den under näbben, ungefär på mitten av den kortsidan.
Benen ska placeras på långsidan mittemot där kammen sitter, på mitten av tyget med 2 cm mellanrum. Sy fast benen direkt.

Vik ihop tyget på mitten och tvärnåla två sidor, de där näbben och kammen sitter. Sy ihop med raksöm. Vänd hönan ut och in och fyll den med vete eller ris eller stoppa med vadd. Vik in sista sidan och sy ihop sidan för hand. (Om du bara vill ha ett litet hål till stoppningen kan halva ”bensidan” sys på maskin innan man vänder hönan ut och in, tänk då bara på att vända tetraformen åt rätt håll.)

Hoppas ni fått lite syinspiration, det är ett lättsytt pyssel, som krävs väldigt lite material!
Det var första gången för i år som jag fotade utomhus i det härliga vårvädret! Fantastisk att ljuset är tillbaka, det blir så mycket trevligare bilder!
Ha en bra dag!
Hälsningar
Katarina
Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen