Workshop Julpysselkväll

Workshop

Då var det dax att visa några bilder och en kort film från årets julpysselkväll! Det är alltid lika kul att träffas och pyssla med mina fina tjejkompisar och att våra döttrar ville vara med! Det här är något som skulle vara kul att göra fler gånger om jag hade haft större eller kanske haft en lokal. Varsågoda dagens bildinspo Workshop julpysselkväll!

Workshop

Workshop – Julpysselkväll

Jag hade under veckorna gjort en del små julpyssel för att ha som inspiration till tjejerna! De brukar kika på inspirationsbordet och kanske göra något liknande, men oftast hittar de på något eget! Det är därför jag plockar fram massor av material så det bara är att gå loss med det man vill! Och har man ingen lust att pyssla, är det ju lika mysigt att fika och prata!

Julfika

Glögg, mat och fika

Att äta gott när man pysslar, det är ju halva grejen med julpysselkvällen! Jag hade bakat två pajer en Västerbottenpaj med rom/rödlök/creme fraish och en tacopaj med sallad till, enkelt och de verkade gilla det! Sen blev det en Saffranskladdkaka med frosting-topping och passionsfrukt samt gräddkolor, saffransknäck, snickersrutor (med mörk choklad), chokladbollar och lite köpegodis. Klicka på länkarna så kommer ni till recepten.

Workshop

Workshop – Julpysselkväll

Efter maten blev det pyssel, hela kvällen! Det blev glittriga kransar av kottar, och av crepepapper, tändsticksaskar med måleri, julklappsaskar och julrosor i crepe-papper, julkort/etiketter och handmålade julkulor! Det är så kul att se vad de hittar på! Jag brukar mest njuta av kvällen, äta gott och hjälpa till med pysseltips! Jag glömde nästan bort att fota helt!

Mina söta vänner!❤️

Julkrans

Julkrans av crepepapper

Mycket av materialet kommer från höstens samarbeten. Det är material som jag fått över, och är toppen att dela med mig av till mina pysselkvällar.

Material kommer från:
⭐️ CC Hobby
⭐️ Sostrene Grenes
⭐️ Limpistoler från Rapid
⭐️ Naturmaterial som kottar, samt kryddor som stjärnanis
⭐️ Återbruksmaterial som toarullar, korkar, gamla böcker

Bra material till en julworkshop:
⭐️ julklappspapper, mönstrat papper (kraftigare), pärlor, ståltråd, snören/band, tändsticksaskar, crepepapper, glitterpulver, hobbyfärg, decoupagelack, servetter
⭐️ Verktyg: saxar, limpistoler, limstift, håltång, penslar, tjocka och tunna, tålig duk och papptallrikar till färg och glitter, samt sladd-dosa till alla limpistoler.

Många olika pyssel

⭐️ Så bra med alla mallar/papper för att pyssla askar (finns Diy-kit från Sostrene Grenes
⭐️ Crepepapperspyssel funkar toppen! Kransar och blommor funkar i alla säsonger och för alla åldrar!
⭐️ Kransar med naturmaterial!
⭐️ Tändsticksaskar – kan målas, glittras och pysslas!
⭐️ Julkulor går att göra i mängder av olika varianter.

Workshop

Nu blev det inte mer foton från kvällen, så är det när man har roligt och glömmer bort mobilen! I veckan fortsätter jag att bjuda på några nya pysseltips, bla mistel i crepepapper, julkrans i crepepapper, julkulor av bullpapper samt stjärnor av träkulor. De andra pysslen som ni ser på bilden, har jag gjort under hösten här på bloggen Julgranskulor i papper, julgransmagneter, snurror, toarullestjärnor, pappersänglar samt toarullehusen, klicka in på länkarna för att komma till beskrivningen.

Hoppas ni fick lust att ordna er en egen julpysselkväll!

Kram 🤶 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen