Julgranskulor i papper

Julgranskulor

I veckan hade jag min årliga julkväll med julpyssel för mina närmaste. ✨ Det är lika roligt varje år! Jag brukar plocka fram massa material och så några pysseltips vad man kan göra. Julgranskulor i papper tänkte jag var ett bra pyssel för mina tjejer. Billigt och lättpysslat med vackert resultat!

Reklam för Sostrene Grene

Julgranskulor i papper

Det är himla kul att göra julpyssel i papper, bara att klippa och limma! Det är mycket billigare att använda julklappspapper än fin mönstrad kartong! Sostrene Grene har alltid så vackra julpapper, och båda julkulorna är gjorda i deras papper!

Julgranskulor

Julgranskulor i olika former

Jag har hittat mallar i den vackra boken ”Vinterstjärna & iskristall” som är en helt underbar bok om man gillar pappersvikningar och fram för allt stjärnor! Men mallarna kan man ju hitta på själv, och kika på min på bild och rita av.

Julkulor mall

Julgranskulor – mall/material:

🎄 Mall från boken ”Vinterstjärna & iskristall” men rita gärna av min mall ”den vita som du ser på bilden”
🎄 Julpapper eller annat papper.
🎄 Snöre eller smalt sidenband/sidenrosett

Verktyg: sax, limpstift, limpistol

Julkulor

Julkulor i papper – gör så här:

Julkulor papper

⭐️ Plocka fram materialet, sax, limstift, limpistol och snöre.

  1. Dubbelvik en remsa av julklappspapper, lägg mallen på vikningen, rita och klipp. (Man kan göra flera remsor samtidigt, eller vika pappret flera gånger för att klippa många åt gången.
Klippa

2) Klipp till ca 25-30 st pappersbitar. Eftersom julpapper är ganska tunt väljer jag vika ihop, och limma varje mönstrad sida mot sida för att göra dem lite kraftigare. Använder man tjockare kartong behövs inte det.

3. Limma på ena sidan och pressa ihop.

Julklappspapper

⭐️ Alla bitarna till julgranskulorna är klara att limmas ihop.

4. Limma ett streck med limstiftet längs med kanten på raksidan, och pressa på papper efter papper. OBS! Limmet ska inte långt in på kulan, limma endast kanten, annars är det svårt att veckla ut stjärnan.

5. När alla bitarna är på plats, limma med ett kraftigare lim eller limpistol längs med långsidan på julkulan, lägg dit ett snöre, tag mer lim och veckla upp kulan, pressa försiktig med fingrarna för att sära på flikarna. Ni kommer att få se en film längre ned i inlägget hur man gör.

Mallar

⭐️ Så här ser mallen ut till den andra julkulan. Man kan ta hjälp av pepparkaksformar för att göra mallar, bara att rita av och dubbelvika.

⭐️ Granar, snögubbar, pepparkaksgubbar, stjärnor, hjärtan. Bara att dubbelvika, klippa och göra många!

6. Julgranskulorna är utvecklade! Om det blir lite ojämt, (det kan ni se på mina om man kikar nära) så kan man alltid forma till julkulorna med saxen i efterhand. Blir det lite håligheter, kan man alltid klippa till en till pappersbit och limma fast.

⭐️ Vill man glittra till dem, kan man limma lite med limstiftet längs kanterna och doppa i glitterpulver.

Kika gärna in för att se inspirationsfilmen!

Lycka till med dagens julpyssel!

Kram 🤶 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen