Julpyssel toarullar

Julpyssel toarullar

Idag bjuder jag på ännu ett toarullepyssel! Jag vet ju att ni verkligen gillar sådant! Billigt, enkelt och alla kan pyssla med dem! Så passa på att spara toarullar! Funkar till julens alla pyssel! Det här är ett samarbete med Poscapennor och de pennorna är verkligen toppen att rita med på allt! Varsågoda dagens roliga julpyssel med toarullar!

(Betalt samarbete med Posca Sverige)

Julpyssel toarullar

Julpyssel toarullar – Gamla stan hus

Julpyssel toarullar

Julpyssel toarullar – material:

🎄 Toarullar
🎄 Blyertspenna
🎄 Poscapennor
🎄 Snöre
🎄 Håltång

Julpyssel toarullar

Julpyssel toarullar – gör så här:

Julhus
  1. Börja med att platta till toarullen som på bilden, rita själva hustaket med en blyertspenna. Om ni kikar på mina tre olika hus kan man rita dem i oändligt många olika varianter.
Julpyssel toarullar

2. Klipp ut husformen.

Julhus

3. Rita antingen med blyerts först om du gillar det, annars är det bara att gå loss med Pocapennorna och rita olika fantasifulla hus. Jag valde att fylla i alla fönster och dörrar med pennan, för att sedan rita detaljer med en annan färg.

4. Jag började med att rita alla dörrar och fönster på alla husen. Det kan vara gulligt att blanda in pastellfärger, guld och silverfärg också!

5. Till detta hus valde jag att lägga till lite krussiduller runt fönstrena med vit penna och fönster och dörrar dekorerades med guldpenna.

6. De andra husen fick även lite prickar och grankvistar.

Hål

7. Vill man kunna hänga upp julhusen i granen så kan man göra ett hål med en håltång, samt sätta dit ett snöre.

Julpyssel toarullar

Adventsris

Jag brukar börja att dekorera inomhus någon vecka före advent. Eftersom granen inte kan tas in för tidigt…brukar ju liksom dö efter max två veckor, så brukar jag ha en minigran i kruka eller ha granris i en vas eller kruka. Det är himla lagom julmysigt och perfekt om man bor litet, eller så kan man ha en julvas i varje rum! Dekorera med dina hemmagjorda julpyssel!

Julhängen

Vilken gillar ni mest av husen? Här är en liten film:

Skriv gärna en kommentar här i bloggen!

Hoppas ni fått massa inspiration! Spar toarullarna de kan man även göra fina stjärnor och änglar av! Här är ett par andra tips med toarullar:

🎄 Änglar
🎄 Stjärnor

Ett set Poscapennor (guld/silver/svart/vit) är mitt bästa tips att ha hemma till alla julpyssel! De fäster på allt, och de med fin spets är min favorit!

Lycka till! 🤶 Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen