Nåltova julpynt

Nåltova julpynt

Nåltova julpynt

Hej! Jag måste passa på att tacka er alla som varit med i Nissekittävlingen, så många fina svar och slogans! Jag hade velat ge er alla ett Nissekit, men snart så är det dax för en ny tävling här på bloggen, med fint julpyssel. Hål utkik i veckan på blogg och Instagram!

Idag forsätter jag med sött julpynt till min lilla adventsgran i köket. Denna gång blir det gulliga flugsvampar av ull. Varsågoda dagens julpyssel: Nåltova julpynt

Nåltova julpynt

Nåltova julpynt – Söta flugsvampar av ull

Flugsvampar – material:

Flugsvampkit

Tack CC Hobby för fint julpysselmaterial!

Nåltova julpynt

Nåltova flugsvampar – gör så här:

I paketet finns en bra beskrivning hur man gör, men jag ska ge er några fina nålfiltningstips! Detta paket tycker jag är ett perfekt nybörjarkit i nålfiltningstekniken.

1) Plocka fram, nålfiltsnålar, dyna, styrolitsvampar och ull. Har du inga såna svampar, kan man skära till dem själv i styrolitblock.

Nåltova julpynt

2) Lägg svampen på nålfiltningsdynan, vira ett lager ull runt svampen, och för nålen upp och ner genom ull och styrolitsvamp. Ullen fäster på detta vis i svampen. Tag inte för mycket ull, det är svårare att få fast. Vira det ganska hårt runt svampen, håll fast med ena handen och nåltova med andra handen.

Nåltova julpynt

3) Svampens fot är klar, blir det håligheter efter nålen, så kan man lätt stryka med nålen i sidled över ullen för att få bort dessa nålmärken.

Nåltova julpynt

4) Tag nu den röda ullen, jag tyckte det var enklast att först fästa ullen under svamphatten. Nåltova fast alltihopa i toppen på svampen, OBS! Tag inte för mycket ull, det är bättre att ta små bitar i taget, och lägga på vartefter.

Nåltova julpynt

5) Dax för prickarna. Vira pyttelite vit ull runt nålen, och nåltova fast här och var på svampens hatt. Tag gärna lite oliga mängd ull så blir det olika storlekar på prickarna.

Nåltova julpynt

6) Sticker det ut små vita ulltrådar när du är klar, kan man klippa bort det med en vanlig sax.

Ett gäng flugsvampar är klara!

Nåltova julpynt

Tag en bit garn och en nål och sätt fast i toppen på varje svamp. Häng i granen, dekorera julblomman, glöggflaskan eller julklappen. Den är väger ju ingenting, så varför inte skicka en julklapp till en kär släkting i år!

Nåltova julpynt

Ny liten julgran

I år har jag köpt en liten plastgran till köket, vill ju ha en så tidigt som möjligt…och faktiskt tycker jag det är lite jobbigt när det barrar redan i början av advent….men men en riktig är ju finare, men denna köpte jag på Clas Ohlson, den är rätt fin! Krukan var ju inte så rolig, så den tänkte jag piffa till med tyg.

Nåltova julpynt

Limma fast tyg – med min nya Ryobi limpistol, var detta lättfixat.

Tyget sitter fint på krukan, och är lätt att bara rycka bort om man vill ha något annat.

Nåltova julpynt

Min lilla adventsgran lyser så fint i köket, jag ska visa er hur man gör ulltomtarna i veckan.

Hoppas ni testar detta Ulliga pyssel! Så roligt när man väl lärt sig grunderna, och flugsvampkitet är verkligen ett perfekt nybörjarkit, då allt ingår i paketet. Sen har man ett par nålar och dyna, allt man behöver köpa till är några olika färger ull för att göra massa fint, ett billigt pyssel också!

Ha en bra söndag, jag tänkte göra en dörrjulkrans idag!

Kram ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen