Julpyssla ullfigurer

Julpyssla

Vi fortsätter med att julpyssla söta små ullfigurer till granen. Ullen är något jag nästan alltid plockar fram till julens pyssel. Det blir så fint till tomtar, änglar, hjärtan, snögubbar…jag alla möjliga former funkar att nåltova. Den här gången har jag använt pepparkaksformar som form att göra nåltovningen i.

Julpyssla

Julpyssla – julfigurer i ull

Julpyssla i ull – material:

⛄️ ull
⛄️ nål som är för tåltovning
⛄️ underlag för nåltovning
⛄️ pepparkaksformar
⛄️ snöre för upphängning

Tack CC Hobby för sponsring av material till detta julpyssel!

Snögubbe

Snögubbe – gör så här:

  1. Plocka fram vit ull, nål och nåldyna samt en pepparkaksform som är en snögubbeform.
Julpyssla
2) Lägg pepparkaksformen på nåldynan, och lägg så mycket ull du kan i pepparkaksformen. Tag mindre tussar och lägg kors och tvärs i formen, och pressa med fingrarna så mycket som du kan.
3) Tag fram nålen och för den upp och ned genom ullen. Den här speciella nålen för nåltovning, har små naggar som gör att ullen ruggas upp när man för den upp och ned genom ullen.
Snögubbe
4) Efter att man fört nålen upp och ner genom ullen ganska många gånger, plattas ullen till och man kan fylla på med mer. Ett tips är att lägga in öglan för upphängning i ullen redan nu.
Ulltovning
5) När du är nöjd med snögubben, plocka ut den ur pepparkaksformen. Tag nålen och nåla lite här och var på snögubben så att den får en fin form.
Snögubbe
6) Knyt ett snöre kring halsen, som blir till en sorts ”halsduk”

Dax att göra ett hjärta

Gör på precis samma sätt som snögubben!

Vill ni se en kort film hur man gör?

Julpyssla

Nu är det bara att hänga upp julfigurerna i julgranen eller dekorera gåbortpresenten, julglöggen eller paketet med en söt juldekoration!

Vill ni kika på fler ullpyssel som jag gjort tidigare, klicka på länkarna: Julkulor, julkulor med pärlor, svampar av ull, kaniner, och favoriten snögubbar och pingviner. Det jag gjorde massor av för väldigt länge sedan var tomtar i ull, här är en jättestor variant. Tror jag måste göra mig några nya stora tomtar snart!

Hoppas ni testar nåltovning, tror ni kommer att gilla det!

Kram 🧑‍🎄 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen