Christmas tree crafts

Christmas tree crafts

Idag sätter vi igång med julpysslet på riktigt här på bloggen! Jag ser att ni är många som är inne och kikar på hur man viker stjärnor, stöper ljus och andra spännande julpyssel! Idag har jag samlat ihop några pyssel med temat Julgran. Det blir både godsaker, papperssaker och julgranar av lera och pinnar. Varsågoda dagens julinspiration: Christmas tree crafts

Christmas tree crafts

Christmas tree crafts – Julgranar i många olika former!

Ja hoppas att ni gillar att jag samlat ihop flera av julpysslen som finns i mitt pysselarkiv! Det kanske gör det enklare att få inspiration till en härlig pysselkväll!

Christmas tree crafts

Christmas tree – pappersgran

Den här lilla julgranen av veckat papper gjorde till förra julen, efter att jag sett den hos min vän @miakinoko. Den är en av min allra mest gillade bild från 2020. Den känns ju väldigt julig! Väldigt lättpyssla och fin att hänga i granen, på paketet eller som en fönstermobil! Klicka på länken: Pappersgran för att komma till beskrivningen.

Julgran pinnar

Christmas tree crafts – Pinngran

Den här granen av pinnar och guldstänk kan man göra hur stor som helst! Plocka bara pinnar i olika storlekar och gärna i samma tjocklek och knyt upp dem på jutesnöre. Det kan ju vara jättefint att fästa en tunn ljusslinga runt pinnarna eller längs snöret. Klicka in på Pinngran.

Saffransgran
Saffransgran – Ett himla fint sätt att servera julens lussebröd! Fyll med god mandelmassa, vaniljfyllning eller mörk choklad! Klicka på Lussegran.
Julgransask
Julgransask – är hur fin som helst att ge som paket! Lägg en liten present eller presentkort i asken. När hittar du mallen till Julgransasken.
Christmas tree crafts
Julgranar i skandinavisk stil med björkskivor, träkulor och bokpapper. De kan man dekorera med vid julens dukning och glöggpartyn! Skriv en namn i toppen på granen och använd som bordsplacering.
Kladdkakegranar
Kladdkakegranar med grön topping och polkakross. Till stam har jag använt en polkastång.
Lergranar
Julgranar av lufttorkande lera – sätt ett litet ledljus i varje gran….gör många granar och sätt en ljusslinga – En fin juldekoration som lyser upp i november/decembermörkret!
Maränggranar
En smaskig chokladkaka eller jultårta toppade med söta små maränggranar! Ett lätt bakpyssel som garanterat gör tårtan extra julig!
Pappersgranar
Ett enkelt julpyssel att göra med barnen är de här pappersgranarna!
Christmas tree crafts
Glittriga julgranar av guldgarn, pärlor och en stjärna av guldmetalltråd!
Kottgranar
Kottgranar – plocka gärna stora och långa kottar, torka dem inomhus i något dygn så de viker ut sina flikar. Man kan även snabbtorka kottar i vanlig ugn. Här har jag dekorerat kottarna glitterpulver och pärlor.
Christmas tree crafts
En presentburk fylld med hembakade kakor som jag toppat med julgranar i en lite mer avancerad vikning, men kommer man på tekniken så kan man vika många! Klicka in på Julgransburk
Vintergran
Vintriga julgranar av pinnar som jag sprayat med vit sprayfärg och hällt lite glitterpulver över.
Julgrans-cupcakes – ett smaskigt och lättbakat bakverk till julens fika!
Julgran av bubbelflaska choklad
Här har ni en maxad lyxig gåbortpresent! En flaska bubbel som fixas till en julgran! Limma fast massor av chokladpraliner, kolor eller annat godis som har papper på med hjälp av en limpistol. Toppa med en julstjärna på toppen av flaskan. Den här passar som gåbortpresent till glöggpartyt, julmiddagen eller nyår!

Julinspiration – julgranar

Ja hoppas att ni fått massa kul inspiration till denna årets pyssligaste period! Man kan ju känna sig lite lätt stressad av allt fint man ser i sociala medier just nu och hur ska man hinna att prova alla fina pyssel! men ta det lugnt och välj ut en sak denna julen och njut sedan av alla vackra bilder man kan se på nätet! Det kommer ju en jul varje år!😄

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen