Studentpyssel – Dekorera glasen

Studentpyssel

Idag har jag satt igång med lite studentpyssel inför vår studentmottagning. Jag tänkte att det var smidigt att ha namnskyltar på glasen, så slipper man så mycket disk just den dagen. Vi tänkte ha ett tema på gult, blått, vitt och guld…så det blev namnskyltar i guld, med gul/blå sidenband. Väldigt enkelt och bra att kunna förbereda i god tid. För att piffa till det lite extra den dagen har jag tänkt att dekorera brickan med färska blommor som brudslöja och margeriter. Vi håller på att testa lite bubbel och alkoholfria alternativ, så det passade ju extra bra att det fanns en flaska Somersby Rosé cider i månades box från KöketBox.

(Samarbete med KöketBox)

Studentpyssel

Produkttest: Somersby cider

Vi har testat flera olika produkter i månadens Köket Box, men den här cidern blev helt klart favoriten! Det är en alkoholfri äppelcider med smak av röd krusbär och jostabär. Jostabär, var jag bara tvungen att googla på…Det är en korsning mellan krusbär och svart vinbär, med mild svartvinbärssmak fast bärstorleken är som små krusbär…spännanden, det kanske vore något att plantera vid stugan. Cidern är väldigt fräsch, och inte så söt, ett superbra alkoholfritt alternativ, som kommer att passa fint till studentbuffén.

Studentpyssel

Studentpyssel – Ett enkelt pyssel att dekorera glasen med guldiga namnlappar och gulblåa band.

Studentpyssel

Studentpyssel – Etiketter – material:

💙 gula och blå sidenband

💙 läderpapper i guld (ett vattentåligt kraftigt papper, som tål dagens ”tuffa” behandling)

Verktyg: sax, håltång

Studentpyssel

Studentetiketter – gör så här:

1) Klipp till rektangulära etiketter. Guldläderpappret är himla kraftigt, men väldigt enkelt att klippa i. Tål vatten, vilket är bra när man kanske vill skölja ur glasen för annan dryck. Man kan ju klippa vilken form man vill som etiketter, ex. Hjärtan, blommor…använd din fantasi.

Studentpyssel

2) Klipp till en ”vimpelformad” etikett

Studentpyssel

3) Tag gärna hjälp av en hålstans för att göra hål i varje etikett.

Studentpyssel

4) Rita med vattenfast tusch, det går även bra att rista in texten med en penna med vass spets.

Studentpyssel

5) Klipp ett gult och blått sidenband, och knyt fast en etikett på varje glas…Nu är det bara några till att göra…Ett tips är att gå på loppis och fynda billiga glas, så fint att blanda massa olika sorter!

Studentpyssel

Ha en superfin helg! Här strålar solen idag, och mina balkongblommor växer så bra, tack vädret!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen