Vasinstallation

Björk med vaser

Det allra bästa av alla Diy-projekt och pyssel är återbruk i kombination med naturen! Idag har jag fixat en installation eller inredningspryl att hänga på väggen. Några återbrukade marmeladburkar, spik-band och en björk-pinne är allt som krävs för att skapa den här ”vasinstallationen”. Visst blev den fin! Den kan hängas på väggen eller bara ställas på en hylla.

Vasinstallation

Björk med vaser

Underbart med alla liljekonvaljer som finns ute i naturen nu! Fyll vaserna med dina favoritblommor. Vill man göra en mindre variant, kan man använda mindre glasburkar, t.ex. Kryddburkar.

Vasinstallation

Vasinstallation

Material:

 • björkpinne
 • glasburkar
 • spikband
 • skruvar

Verktyg: såg, borrmaskin

Vasinstallation – Gör så här:

 1. Börja med att såga av björkgrenen, välj en så rak som möjligt.
 2. Jag lät den vara helt rund, men om den ska hänga snyggt på väggen, rekommenderar jag att man sågar den på hälften längs med, så att den är rak på baksidan.
 3. Mät ut så att burkarna kommer med ett jämt avstånd på björkgrenen.
 4. Skruva fast spikbandet, böj spikbandet runt glasbruken. Vik spikbandet fram och tillbaka där du vill att den ska kapas av. Skruva fast första burken.
 5. Gör likadant på de andra burkarna.
 6. Vill man ha en upphängning på baksidan, tag en bit spikband, skruva fast och häng upp på väggen. Ha du enkla väggar, är det bara att dra en spik genom hela pinnen in i väggen.
 7. Fyll med vatten och plocka säsongens blommor!

Lycka till!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Vasinstallation”

 1. Så himla fin blogg/magasin du har!! Fastnade direkt vid detta pyssel. Skall absolut testa att göra detta med Algots (min son) gamla matburkar. Gjorde själv ett litet DIY med vaser och blommor häromdagen, det var väldigt enkelt och blev ganska sommarfint till sist. Gav mig definitivt blodad tand!

  1. Hej Christin!
   Tack vad glad jag blir! Det är så kul med återbrukspyssel! Lycka till med dina vaser!
   ? Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen