Broderi från The Folklore Company

Broderi

Idag måste jag bara få visa mitt nya pysselprojekt! Ett egendesignat broderi från The Folklore Company, så stolt över mitt nya samarbete med dem! Jag älskar ju att sätt igång med nya pyssel och nya material, och det var jätte jätte länge sedan jag gjorde något med korsstygn, så var ju extra nervös att jag inte skulle klara av detta…men ack så fel jag hade, det här var ju hur lätt och hur kul som helst! I dagens inlägg berättar jag mer om hur du enkelt beställer ditt eget egendesignade broderi samt kommer igång med broderandet, ett perfekt sommarpyssel!

Samarbete med The Folklore Company

Broderi

Broderi från The Folklore CompanyEtt fint DIYkit med mönster, aidaväv, nål och tråd.

Broderi

The Folklore company – Vad är det?

Det helsvenska företaget Folklore Companys affärsidé handlar om att modernisera de gamla korsstygsbroderitavlorna till något helt nytt! Som kund kan du på enklaste sätt beställa ett färdigt sykit med mönster, tyg och broderitillbehör i deras webshop och få hem Diy-kitet i brevlådan inom ett par dagar. Det unika är att du kan designa både mönster, färg och text för att få en personlig stil på ditt broderi.

Färdigbroderat

Man kan också få broderiet färdigbroderat till en extra kostnad, hur bra som helst när inte tiden finns. Det bästa är ju ändå att få skapa något fint med händerna, en stund med mindfulness, är ju inte helt fel!

Helt egendesignat mönster

Har man en bild eller ett egenritat mönster som man vill ha till ett korsstygnsmönster, är det jätteenkelt att ladda upp sin bild som en Pdf i Designverktyget och beställa sitt mönster. Det måste jag bara testa nästa gång, det vore ju hur sött som helst att ha en korsstygnsbroderad bild av vår lilla hund Chelsea.

Broderi

Beställa broderi – Hur gör man?

Jag tänkte försöka förklara hur enkelt man beställer sitt broderi och använder Designverktyget. Jag som egenligen inte är något datafreak…(brukar be mannen eller döttrarna beställa saker till mig på nätet), fixade denna beställning helt själv och det var hur lätt som helst!

1) Öppna designverktyget. Då kommer denna sida upp. Längst upp till vänster ser du fyra rutor, som man kan klicka på. Mönster, Text, Färger och Beställ…Fyra steg är allt man behöver göra, wow!

Broderi

2) Välj mönster, här kan man välja mönster som passar stora och små broderibågar. Mönster till tygkassar och mönster till stora och små tavlor. Det finns även olika svårhetsnivå av broderi. Kika runt på alla mönster, det finns massor av fint att välja mellan. Jag valde ett enkelt broderi ”Floral gem” eftersom jag anser mig som nybörjare inom korsstygnsbroderi, och att det skulle gå relativt snabbt att få färdigt, jag gillar ju att se resultat ganska snabbt!

Broderi

3) Välj text: Texten ser du i den lilla rutan, jag hittade på min egen. Jag tror att mina pysselkompisar, förstår mig precis, ett ”citat” som passar mig och DiySweden väldigt bra! Våra pysselstunder med fika är ju de absolut bästa stunderna!

Broderi

4) Så här blev min text, med detta typsnitt och färgval…sen ändrade jag lite…. Det går att ändra hur många gånger som helst, och man kan även spara sin design och fundera innan man trycker på beställ.

Broderi

5) Det här typsnittet, mönstret och formatet på 24 cm i diameter valde jag…dax att fixa med färgerna.

Broderi

6) Välja färg: Jag valde en grå färg på texten och en blå färg på blommorna. Jag tänkte att den skulle passa fint i mitt kök med blå tapet. Det känns ju kul att se broderiet, och påminna sig själv vad som är viktigast i livet! Ha ha! Nu är det bara att klicka på Beställknappen! I Diy-kitet ingår; ditt egendesignade mönster, en aidatygbit, broderinål och tråd i önskat färgval. Jag beställde till en broderibåge. Den fina broderisaxen på bilden hade jag sen tidigare, men Folklore company har den i sitt sortiment.

Broderi

Leverans av Broderikit – Inom ett par dagar, fick jag mitt paket i brevlådan, så smidigt!

Broderi

Brodera – Sätt igång!

I paketet finns en tydlig beskrivning hur du på bästa sätt ska komma igång med broderiet! På Folklore Companys hemsida hittar du bra vägledning och väldigt många tips!

1) Börja med att vika tyget på mitten och sedan ännu en gång, så att du får fram en mittpunkt. Det är bäst att börja med ett broderi från mitten. Kika på mönstret, och plocka fram nål och tråd.

Broderi

2) Klipp av en bit tråd gärna ca 50-60 cm, så undviks trassel. Garnet består av 6 trådar, i mitt broderi skulle 2 trådar användas, dela garnbiten i rätt antal trådar. Stick ner nål och tråd ca 5 cm från där du ska börja brodera, låt en bit av tråden vara kvar så att du kan fästa den senare. (Fäst enkelt på baksidan, se i vägledningen som följer med)

Broderi

3) Stick ner tråden och brodera tråden med halva kors, när raden är slut vänd och brodera så att kors bildas. Här har jag broderat klart den första bokstaven.

Broderi

4) En broderibåge gör det enkelt att hålla i broderiet, och man får bra överblick.

Broderi

Bästa sommarpysslet!

Nu tar jag med mig broderiet ut på balkongen i solen! Utmärkt pyssel att göra lite då och då! Tror jag ska beställa ett till att ta med till landet, och till semestern i solen…Lättpackat, och lättpysslat!

Broderi

Inom ett par dagar, med ett par timmars pyssel hade jag hunnit så här långt!…I nästa inlägg får ni se resultatet när det sitter på väggen! Det här var så himla kul, tummen upp för detta Diy-projektet! Vill du också beställa, klicka på bara på länken, Broderikit

Hoppas du beställer ett kit du också!

Kram till er! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen