Vårpyssel

vårpyssel

Då var den härliga påskhelgen över. Mys med familjen, god mat, påskäggsjakt och fint väder! En helg i stugan när den är som allra bäst! Efter en högtid brukar jag få en liten pysselsvacka, speciellt efter jul och påsk som är den allra pyssligaste av årets alla månader. För att kicka igång våren brukar jag kika i mitt arkiv och se vad jag gjort förrut. Idag bjuder jag på ett samlat kollage med vårpyssel.

vårpyssel

Vårpyssel

Här är några enkla och lite svårare vårpyssel som man kan sätta igång med när inspirationen är lite låg efter påsk. Små burkar fyllda med vårblommor och resin, armband i somriga färger, pysselaktivitetsburk, dukar med pensetryck och ljuslyktor med pressade blommor.

vårdukar

Vårdukar med blomtryck

Här har ni ett superenkelt och kul pyssel med loppisfyndade dukar och färska blommor som man bankar fast ett tryck med hjälp av en hammare. Visst låter det roligt! Det kanske inte är en duk som har ett evighetstryck, men det är väl bra om det försvinner i tvätten och sen kan dukarna återanvändas med nya tryck!
Klicka på länken ”Vårdukar” för att komma till beskrivningen.

resinburkar

Små burkar fyllda med vårblommor

De här burkarna är supersmå! De fylls med en resinblandning som man sedan lägger i en blomma. Blommorna bevaras i alla evighet. De små burkarna kan man göra berlocker av och använda som nyckelringar eller smycken. Klicka på ”Vårburkar” för att se hur man gör.

aktivitetsburk

Aktivitetsburk

En härlig burk fylld med olika tips vad man kan hitta på när kreativiteten tryter. Man kan göra dem vuxenanpassat eller barnanpassat. Man kan ju även skriva charader, tips på lekar, spel eller olika sorts pyssel eller recept. Kika in på ”aktivitetsburk” för att få fler tips.

kompisarmband

Kompisarmband

Här har ni en riktig klassiker. Kompisarmband av garn är himla kul att lära sig! Perfekt pyssel för de lite äldre barnen som tröttnat på toarullepyssel. Kika in på ”kompisarmband

vårpyssel

Vårpyssel – betongfat

Att gjuta i betong är många människors favoritpyssel! Man kan gjuta så mycket fint till trädgården! Jag måste säga att jag gjort detta alldeles för lite. Får nog bli lite mer betongpyssel här i vår och sommar. Betongfat av rabarberblad är ju så fina! Jag gjorde några stycken för många år sedan och de håller ännu, även fast de stått ute hela vintrarna. Klicka in på ”rabarberfat” för att få beskrivning.

snurror

Vindsnurror

Här har ni också ett klassiskt sommarpyssel! Vindsnurror av papper är ett toppenpyssel att göra tillsammans med barnen! Se beskrivning vindsnurra här.

makrameväska

Makraméväska

En somrig strandväska som du gjort helt själv! Den kanske ser svår ut med egentligen är det endast en makraméknut som du behöver lära dig. För att göra det riktigt enkelt har jag knytit ihop väskan med helt vanliga knutar och fransat resterna med en hårborste. Klicka på ”makraméväska” för att få alla tips!

armband

Armband med sommarkänsla

Armband är något vi alltid brukar göra till våren och sommaren. De här har vi blandat färgerna och endast knutit ihop med vanlig knut. Använd som vristarmband eller vanligt armband. Här finns lite tips!

ljuslyktor

Ljuslyktor med blommor

Det här är ett riktigt återbrukspyssel! Gamla burkar som bara penslas med decoupagelack och så på med blommor och blad. Det är toppen om de är pressade i en bok eller växtpress några dagar. Kika på ”ljuslyktor” för beskrivning.

Jag hoppas att ni fått några tips vad man kan hitta på så här efter påsk! Jag har uppdaterat bloggen, så ni kan finna lite fler tips längre ned på sidan. Man kan också finna fler pyssel under katergorin Pyssel/Sommarpyssel.

Ha en härlig och solig vecka!

Kram ☀️ Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen