Måla björkar

Måla björkar

Måla björkar

Idag bjuder jag på ett enkelt målartips! Man kan måla en björktavla hur snabbt som helst, med bara en målarduk, svart, vit färg och en linjal! Varsågoda dagens skaparpyssel: Måla björkar

Måla björkar

Måla björkar – ett superlätt skapandetips med proffsigt resultat!

Måla björkar

Måla björkar – material:

? Canvasduk
? Akrylfärg/hobbyfärg

Verktyg: pensel, linjal

Tack CC Hobby för fint material!

Måla björkar

Måla björkar – gör så här:

Måla björkar

1) Måla hela canvasduken med vit färg, låt torka.

2) Måla ett svart (ganska rakt streck) från ena till andra sidan.

Måla björkar

3) Plocka fram linjalen, sätt den i färgranden, och dra emot dig. Stanna efter 1-3 cm beroende på hur breda björkar du vill göra. Anpassa efter canvasdukens storlek.

Måla björkar

4) Så här ser det ut när du dragit en gång med linjalen. Vill du ha en smal björk, målar du bara ett smalt svart streck längs med den övre kanten. Man kan också göra björken bredare, genom att måla ett till streck ovanför detta, och dra med linjalen mot björkstammen. Ja hoppas ni förstår…testa er fram så får ni in snitsen!

Måla björkar

5) Så här ser det ut när en björkstam är klar. Jag har gjort ett streck och dragit med linjalen, och ett streck till och dragit med linjalen. Om det saknas svart på vissa ställen är det bara att dutta i med penseln. Visst var det enkelt!

Måla björkar

Variera tjocklek på björkstammarna och luta dem ibland och gör raka stammar ibland. Lägg någon stam bakom den andra….Ja försök att få till dem som det ser ut i verkligheten!

Hoppas ni testar, det var verkligen kul att göra!

Kram ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen