Brush Lettering

Brush Lettering

Brush Lettering

Inför varje säsong håller jag utkik efter nytt pysselmaterial. En av Panduros stora nyheter är Brush Lettering, eller kalligrafi…eller fin textning. Det är ju alltid kul att kunna skriva fint, så jag investerade i läroboken ”Brush Lettering” och ett paket penselpennor. Här får ni se lite bilder, och så har jag lite tips!

Brush Lettering

Brush Lettering

Tekniken att använda en penselpenna eller en pensel och bläck är att variera trycket på penseln. När man för penseln framåt och ska skriva varje bokstav, ska man tryck med penseln när man för den nedåt och när man sen drar den uppåt ska man trycka oerhört lätt. På detta sätt ska penseln flöda fram! Det är bara att öva och öva, till slut blir det fint!

Brush Lettering

Övning ger resultat!

I boken finns flera sidor där man kan öva sig till snygga bokstäver. Längre fram i boken finns det vackra ordspråk eller budskap, som bara är att fylla i. Med de här sidorna kan man tillverka snygga tavlor, här nedan har jag visat några bilder ur boken.

Brush LetteringBrush Lettering

Bilder ur ”Brush Lettering”, måla med akvarellfärg/vattenfärg, stänkmåla eller dekorera bokstäverna med blommor och blad!

Brush Lettering

Brush Lettering

Twin Brush Pens

Här är pennorna jag använt, det kan tyckas som en dyr investering med pennor för nästan 300:-, men de här pennorna har verkligen kvalitét. De har en tunn spets i ena änden och en penselspets i andra änden. Toppen att skriva med när man gör födelsedagskort! Det finns en extra effekt med pennorna, som de visade mig i Panduros butik, skriv med ”dubbelfärgad text” se bild nedan:

Brush Lettering

Dubbelfärgad text

Här plockar man fram en plastficka. Ritar en klick med färgen på plasten med ex. En rosa penna, sedan plockar man fram en annan färg, här den lila, och målar sedan med den lila pennan i den rosa färgklicken. Nu är pennan fylld med både den rosa och lila färgen. Skriv med samma teknik som jag beskrivit ovan.  Fyll på pennan med mer färg vartefter som du skriver….sen är det bara att träna. Det här förstör inte pennorna, vi har testat många gånger.

Brush Lettering

Hoppas ni fått lite skrivinspiration, och det här är verkligen ett meditativt pyssel!

Ha en superbra lördag! ❤️ Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

4 reaktioner på ”Brush Lettering”

  1. Pingback: Kalligrafi & skönskrift för nybörjare | handikapptips

  2. Pingback: Dekorera med text – Scrapaddicted.se

  3. Pingback: Kalligrafi & skönskrift för nybörjare | Funkatips f.d. handikapptips

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen