Alla kan måla

Alla kan måla

Alla kan måla

Halloj från mig! Nu blev det en liten paus här på bloggen, livet kom liksom emellan…För att skapa lite lugn när det är turbulent, så brukar jag plocka fram färg och penslar. Jag tycker det är så avkopplande att måla! Ett tips till er, plocka bara fram grejerna och lek lite med färgerna, vips så brukar det bli något…och ibland kan det vara skönt att inte försöka måla av bilder, då blir man bara låst i målarprocessen…Varsågoda dagens inlägg: Alla kan måla

Alla kan måla

Målarhörnan

De flesta kanske tänker att man behöver en ateljé, målarrum, staffli, fint ljus, palett…osv för att kunna måla. Men egentligen går det ju hur bra som helst med ett vanligt bord, en vaxduk, en vägg att luta tavlan mot och så en papptallrik som palett…Ja ni förstår låt inte något hindra er, sätt igång bara!

Alla kan måla

Målargrejer

? Akrylfärg vit (jag brukar köpa en stor burk av den)

? Akrylfärger i miniformat

? Penslar, kniv/spatel, papptallrik

? Ritkol

? Canvasduk

? Bord med vaxduk, vatten, hushållspapper.

Alla kan måla

Börja måla

Det kan vara himla svårt att komma igång, och veta vad man ska måla. Jag brukar tänka på var målningen ska sitta, eller vem ska få den…så man känner att färgerna passar till personen eller omgivningen. Mitt mål med denna tavla, var avkoppling med själva måleriet men också att den skulle passa in i vårt grå/vit/svart/dimrosa vardagsrum. Men gillar jag den inte är det ju enkelt att måla över alltihopa!

1) Börja med att grunda tavlan med färg, pensel, spatel eller svamp. Jag gillar att svampa ut färgen. Här har jag använt mycket vitt och lite svart. Jag har lagt canvasduken på ett bord med vaxduk på, då kan man sprätta lite färg…

Alla kan måla

2) När jag svampat hela tavlan, brukar jag lägga på lite extra färg här och där med spateln, och dra färgen lite kors och tvärs.

Alla kan måla

3) Satte upp tavlan med den svampade effekten ovanför soffan, blev som en marmorskiva……tycker den blev ganska fin så här…väldigt lugn ..men kanske i tråkigaste laget.

Alla kan måla

4) Rita med kol, här kan man ju också använda vanlig blyert…men kol är kul att rita med, lätt att måla över och enkelt att sudda ut. Jag gillar ju blommor…så det fick bli någon sorts fantasiblommor.

Alla kan måla

5) Sen gick jag loss med rosa, vitt, svart, grått och så lite brunt på stjälkarna. Jag målade först med breda penslar och duttade sen prickar med penseln, använde svampen ibland. Vissa partier suddade jag med vanligt hushållspapper doppat i lite vatten…Efter att jag målat blombladen, målade jag svarta kanter, och vita pastiller i mitten av blommorna…

Jag tycker nog att det blev för lite djup i nedre blomman och knoppen och stjälkarna något för små…Här fick jag hjälp av er följare med tips vad jag kunde förbättra, stort tack!

Alla kan måla

6) Målade i mer skuggor, mer prickar, förstorade stjälkarna och knoppen…vet egentligen inte om det blev bättre…men känner mig färdig för denna gång.

Alla kan måla

Finaste blev nog i mitten av blomman…

Alla kan måla

Signerad och klar…tavlor blir ju bäst på långt håll ? Nu ska jag bara göra någon sorts lister runtom…och kanske jag är där och kladdar lite till…med penseln.

Hoppas ni fått lite inspiration att plocka fram färgerna, det är såå kul!

Ha det fint!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Alla kan måla”

  1. Pingback: Vaxduk Som Ser Ut Som Tyg? - Needlewoman-broderi, garn och stickning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen