Akvarellkurs med Hanna Wendelbo

Akvarellkurs

Akvarellkurs med Hanna Wendelbo

Tusen tack för alla gratulationer på instagram till vår lilla hundvalp Chelsea! Så underbart att ha en valp igen, det känns faktiskt som att kreativiteten är på väg tillbaka! I förra veckan beställde jag en himla bra online kurs på Brillbee, en akvarellkurs med Hanna Wendelbo. Att måla akvarell har stått länge på min ”to do lista”, men att boka upp sig ett antal kvällar/dagar är ibland väldigt svårt med familj och jobb, så en kurs som man kan göra när som helst är ju suveränt! Idag visar jag några bilder från mina första steg i akvarellkursen.

Akvarellkurs

Akvarellkurs – Kickstarta din kreativitet

Onlinekursen hittade jag hos Brillbee, ett helt nytt kurskoncept för mig. Kika gärna in där, det finns många olika kurser att välja bland. En kurs kan du använda i ett år online, det finns mer att läsa på Brillbees sida om hur allt fungerar.

Akvarellkurs

Akvarellkurs – material:

Till kursen behöver min lite material, och det står en tydlig materiallista i kursinnehållet.

Till att börja med köpte jag hem ett akvarellblock (Clas Ohlson) ett par penslar, en blyertspenna och en minilåda (Panduro) med akvarellfärger i de klassiska originalfärgerna. Akvarellaskarna är så underbart söta och behändiga. Jag hade en med pastellfärger sen tidigare, och de är verkligen toppen att ta med på semestern etc. Jag är osäker på om kvalitéten är jättebra, men de fungerar toppen när man är nybörjare som jag.

Senare i kursen behöver man tusch, bläck och reservage…men det fixar jag en annan dag.

Akvarellkurs

Starta kursen och sätt igång!

Varje del i kursen startar med trevlig och kort film med Hanna…Det känns nästan som hon sitter här i mitt kök och förklara hur det fungerar! Du hittar också små beskrivande texter, som handlar om lite akvarellhistoria, och steg-för-steg beskrivningar. Allt är väldigt lättförståligt! Det bästa är faktiskt att det bara är att ”spola tillbaka” och lyssna igen om man inte förstår. Min tanke med kursen är att mina döttrar också kan få användning av den, om de vill sitta och måla i sina rum eller på landet.

Akvarellkurs

Färgsnurra

Det första man får lära sig i kursen är att skapa en färgsnurra och därmed konsten att blanda färger. Härligt och kreativt!

Akvarellkurs

Måla en luktärt

Nästa steg i kursen är att lära sig att göra Hannas vackra luktärt. Oj tänkte jag hur ska det här gå! Men det som var bra  med kursen, är att det finns mallar som man kan kalkera av om man vill. Jag tänkte utmana mig i ritträning, så jag ritade av den.

Akvarellkurs

Vilken bra teknik att man först ritar och sedan suddar…Det är väldigt många bra småtips i kursen, som verkligen ger resultat i måleriet.

Akvarellkurs

Här är min första akvarell med Hannas mönster! Så himla stolt över första försöket! Wow vad kul detta var!

Akvarellkurs

Så spännande att måla på det här sättet! Det gäller verkligen att ta det lugnt, och måla försiktigt…väldigt meditativt pyssel!

Det ska bli så kul att fortsätta med nästa steg i kursen…men nu visar jag inget mer från kursen här, in och beställ ni med! Det här är en perfekt kurs om man gillar att sitta hemma och skapa i lugn och ro, och toppen för mig med en hundvalp att ta hand om, man får passa på i sovstunderna…

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen