Pyssla för världens barn

Pyssla för världen barn

Idag har jag pysslat ihop något jag är väldigt stolt över! Pysselbolaget, en av Sveriges allra bästa pysselbloggar, har tagit initiativet och satt igång en jättefin insamling till Världens barn galan den 7 oktober ”Pyssla för Världens barn”. Alla kan vara med! Idén är att pyssla ihop en egen spargris, lägga några slantar i den och samla så mycket man kan till den 7 oktober…sen tömmer vi spargrisarna och skänker pengarna till Världens barn!  Här kommer intruktionerna för att vara med i Pysselbolagets ”Pyssla för Världens barn”, och även steg-för-steg beskrivning av mina pyssliga ”spargrisäpplen”!

Pyssla för världen barn

Spargrisäpplen – ett pyssel för alla!

Pysselbolaget – Pyssla för världens barn

Texten är hämtat från Pysslebolagets fina blogg! Ni känner väl till Karin och Freja som gör så roliga pyssel för vuxna och barn, en klar förebild inom ”Pysselvärlden” vill du in och kika så klicka här!

Kan man rädda världen med pyssel? Kanske inte, men vi kan väl försöka. Jag och Freja har pysslat en sparbössa. I den börjar vi vår egen insamling till Världens Barn. Enkelt, roligt och viktigt!

Vi hoppas att ni vill göra som vi – pyssla och spara tillsammans. Om vi alla gör varsin sparbössa och fyller dem efter bästa förmåga, då kanske vi kan göra livet lite mer drägligt för dem som behöver. Vi kan också visa för våra egna barn att alla räknas och alla kan göra nått. Vid Världens barn-galan tömmer vi sparbössan med våra barn och för över pengarna. Är ni med?

Gör så här för att vara med i #pysslaförvärldensbarn:

1 Pyssla tillsammans
Leta fram burkar, kartonger och mjölkpaket och pyssla er egen sparbössa. Samla era slantar i den. Pyssla stort eller smått. Spara lite eller mycket.

2. Ladda upp och dela
Inspirera andra genom att ta en bild av er sparbössa och lägg upp den på Instagram med #pysslaförvärldensbarn. Har du ett stängt IG konto eller inget konto och ändå vill dela med dig av din sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget.

3. Skänk pengar till Världens barn
Sätt in era sparade slantar till Världens barn. Vi har öppnat en egen insamling bara för er. Den hittar ni här.

Pyssla för världens barn

Spargrisäpplen

Här är mitt bidrag, visst blev det roliga äppelgubbar! Ett bra återbrukspyssel, där allt man behöver är ett par gamla petflaskor, hobbyfärg och detaljer som blad, tejp eller garn.

Pyssla för världens barn

Spargrisäpplen – Material:

 • Petflaskor 2 st större till ett äpple
 • Hobbyfärg/sprayfärg ( Montana Gold från Skapamer.se)
 • Filttyg
 • Washitejp
 • Vattenfasta tuschpennor (Poscapennor från Skapamer.se)

Verktyg: sax, vass kniv, limpistol

Spargrisäpple – Gör så här:

 1. Börja med att klippa av botten på petflaskorna, välj själv hur höga du vill ha dem. Jag klippte ungefär vid flaskans böjning.
 2. Prova dig fram hur flaskbottnarna passar ihop, och klipp dem så rakt som möjligt.
 3. Måla insidan av flaskbottnarna med hobbyfärg eller sprayfärg. Jag valde att måla insidan, eftersom jag vill ha dem blanka på utsidan.

Spargrisäpple

 1. När du målat dina ”äppelhalvor” så är det dags att skära till skåran för pengen. Tag hjälp av en vuxen, skär en skåra med en vass kniv i ett av ”spåren” på petflaskan. Testa att det fungerar att trycka in ett mynt.
 2. Dax att tejpa ihop spargrisen! Här finns flera idéer hur man kan göra. Jag valde att använda mönstrad washitejp, den är enkel att ta av när man sen ska tömma spargrisen (Bra! Om man vill använda äpplet som en presentask). Vill man ha en starkare lösning, så kan man limma ihop äpplet med en limpistol, och sedan dekorera med pärlor, pompombollar, spetsband etc.
 3. Klipp ut löv av filt eller papper. Vill man göra en kuligare variant kan man göra hår av garn! Limma fast löven med limpistol.
 4. Dax att rita dit ögon och mun, använd vattenfast tuschpenna.

Pyssla med världens barn

Pyssla för världens barn

Pyssla för världens barn

Pyssla för världen barn

Hoppas ni är med och pyssla och samlar! Glöm inte att tagga era spargrisar med #pysslaförvärldensbarn

Ha en jättebra dag!

Ett stort lycka till!/Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Pyssla för världens barn”

  1. Hej Lena!
   Tack för fin kommentar! De var väldigt kul att göra, ett bra pyssel som passar alla!
   Ha en fin dag!
   Hälsningar Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen