Flytande papperblommor

Flytande pappersblommor

Flytande papperblommor

Idag bjuder jag på ett kul och enkelt pyssel, som passar perfekt att pyssla tillsammans med barnen! Flytande pappersblommor, ett roligt experimentpyssel som barn gillar!

Flytande pappersblommor

Flytande pappersblommor

Ett klassiskt pyssel för barn i förskola/skola. Det här pysslet gjorde lilla V i skolan, så det ville hon gärna visa mig hemma! Klart kul och väldigt enkelt pyssel, passar även de mindre barnen!

Flytande pappersblommor

Flytande pappersblommor – Material:

  • Vanligt ritpapper
  • Vaxkritor – vanliga eller oljepastell
  • Sax
  • Blyertspenna
  • Vattenskå

Flytande pappersblommor

Flytande pappersblommor – gör så här:

1) Rita olika blommor, spetsiga blomblad ger ”snabbare” utslagna blommor, runda blomblad ”slår ut långsammare” ni kommer att förstå vad jag menar se nedan.

Flytande pappersblommor

2) Rita med oljepastell, eller vaxkritor.

3) Passa på att ”måla” med fingrarna. Måla med olika färger, dra med fingertopparna. Det gör inget om det kommer utanför blommans linjer, det klipper man bara bort sedan.

Flytande pappersblommor

4) Klipp ut blommorna.

Flytande pappersblommorFlytande pappersblommorFlytande pappersblommor

5) Vik ihop blomman som på bilden. Tänk på att inte vika så att blommans spetsar blir vikta, utan bara viks in mot mitten, Då  har de lättast att ”slut ut” i vattnet.

Flytande pappersblommor

6) Lägg blommorna i vattenskålen…vips så slår de ut! Vissa slår ut långsamt och vissa slår ut snabbare, allt beror på blombladens form, och hur många blomblad.

Flytande pappersblommor

Blommorna flyter så fint på vattnet, de har flutit i vår skål på matbordet i flera dagar. Vaxet i kritorna gör att pappret inte sjunker till botten. Vill ni se en enkel film, så kika gärna på mitt Instagramkonto @diysweden.

Hoppas ni gillar dagens roliga pyssel!

Kram Katarin

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen