Vårkrans – Ett björkhjärta

Vårkrans
Vårkrans till dörren

Nu känns det att våren äntligen har kommit! Fåglarna har börjat kvittra och ljuset är på väg tillbaka! Jag älskar verkligen våren, den känns som man har allt härligt framför sig! Det kan i och för sig vara lite stressigt med alla födelsedagskalas i familjen, skolavslutningsfix…och att tiden liksom bara rinner iväg. Man vill att den ska stanna upp liksom. Idag har jag pysslat ihop en enkel vårkrans av björkris, ett björkhjärta med några söta dekorationer.

Vårkrans

Vårkrans

Det här är ett av mina allra första vårpyssel på bloggen, och jag la bara in en bild och lite text på den tiden. När jag kikat igenom pysselarkivet, ser jag att jag gjort fler vårkransar. Den här gjorde jag i ett samarbete med Slöjddetaljer. Den påminner om björkhjärtat med spetsband. Så principen är densamma, ett hjärta av björkris och dekorationer med det du har hemma!

Björkris vårkrans

Vårkrans – material:

🌿 björkris
🌿ståltråd
🌿 dekorationer som tygblommor, vackra band, jutesnöre etc. Kika hos Blomsterlandet, Panduro, Ikea, Hemtex etc. Ofta kan man hitta dekorationer i deras reakorgar, ha en liten låda där hemma där du just sparar smådekorationer till just sånt här pyssel

Verktyg: sekatör, limpistol, tång till ståltråden

Björkhjärta

Vårkrans – gör så här:

  1. Dela riset i två delar och linda med ståltråd, runt toppen på hjärtat.
  2. Böj sedan de två risdelarna till hjärtform, bind ihop med ståltråd, klart! Visst är det enkelt!
Vårkrans
3. Bind gärna jutesnöre eller annat fint band för att täcka ståltråden.
4. Plocka fram limpistolen, limma fast dekorationer som du vill ha på kransen. Man kan ha pärlor, torkade blommor också.
Vårkrans
5. Så här blev min allra första krans!

Hoppas ni fått härlig vårinspiration. Björkriset är bäst att använda färskt och lättböjligt. Man kan göra sin krans mer slät med mycket ståltråd eller spretig med ståltråd endast kring toppen. Lättpysslat och väldigt billigt pyssel som passar de flesta, men kanske vuxna tycker det här är roligare än barn!

Ha en bra dag! Lycka till! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen