Spetskaka

Spetskaka

Spetskaka – en piffig sockerkaka, lätt och snabb att baka.

Recept (från boken Sju sorter kakor)

Ingredienser: 50 g smör,
2 ägg,
2 dl socker,
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
2 tsk vaniljsocker,
1 dl mjölk eller vatten

Glasyr:
2 msk smör,
1 dl socker,
2 msk grädde

Spetskaka

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfett och vätska. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Blanda alla ingredienserna till glasyren, och bred detta på kakan. Sätt in kakan i ugnen igen, och grädda tills kakan bildat ett spetsmönster och fått fin färg, grädda mellan 5-15 minuter.

Kakan kan man ju dekorera på lite olika sätt:

Förslag 1:dekorera med lite flagad mandel, florsocker och dekorkulor i pärlemor och ett spetsband.

20140311-201220.jpg

Förslag nr 2: Tag ett tårtpapper och lägg på kakan, sikta florsocker över kakan, tag bort tårtpappret, Klart!

Spetskaka

Lycka till!

Katarina

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top