Poscapennor – stenar

Poscapennor

Då var det dax för den årliga sådden av fröer och potatisplantering! I år har vi bytt ut den äldsta pallkragen i trädgården (ca 10 år gammal och rutten) till två nya. Himla fint det blir, och bonus för mig som kan plantera mera! . Söta växtskyltar är ju alltid kul att ha i odlingslådorna, framförallt för att komma ihåg vad man planterat. Poscapennor är ju toppen att rita med, torkar supersnabbt och håller fint på stenarna utomhus! Här är mina snabbpysslade stenar med Poscapennor!

(Betalt samarbete med Posca)

Poscapennor

Årets fröodling – Poscapennor – pyssel

I år har jag sått dessa fröer:
🌿 rödbeta
🌿 salladslök
🌿 rädisa
🌿 dill
🌿 sockerärt
🧅 lök
🌼 Ringblomma
🥔 Lily Rosé potatis
🥔 Sparris potatis

Poscpennor

Poscapennor – pyssel – material:

Vi har ju turen att bo nära en fin strand med släta runda stenar, man kan ju plocka någon då och då (ja vet att man inte får ta av av naturen…men men.) Det funkar ju att rita på alla sorts stenar, eller använd träglasspinnar etc.
💙 stenar
💜 Poscapennor

Tips från Posca’s hemsida när det gäller stenmåleri:
´1) Rengör dina underlag med en trasa och se till att ytan inte är blöt innan du börjar.

2) Mineraler är material som är naturligt porösa, absorberar färgen mer eller mindre beroende på dess karaktär.
Beroende på vad du vill har för resultat kan det vara nödvändigt med ytterligare lager.

3) När prestation är klar och torr, kan du spraya 2 lager vattenbaserat lack för att fixera trycket.
Spraya ca 30 cm från underlaget med runda och långsamma rörelser.
Lacken kan vara matt eller glansig beroende på det resultat som önskas.

Plantera

Så frön:

Här är mina två nya pallkragar, jag brukar använda två på höjden samt lägga singel runt för att hålla sniglarna borta. Ett nätstaket runt hela trädgården är toppen för att hålla rådjur, harar och vildsvin borta från odlingarna. Vanlig jord samt kogödsel funkar toppen!

🌿 Dax att så då jorden reder sig, vissa frön kan behöva lite varmare temperaturer. Jag brukar så i början av maj, samt täcka med fiberduk för att hålla kylan borta, samt bevara fukten då jag inte har möjlighet att vattna varje dag. En pallkragen gör att jorden är lite varmare och det är lättare att få bra odlingar.

Poscapennor

Rita med Poscapennor

Jag torkade av stenarna lite lätt med en trasa, sen är det bara att sätta igång och rita! Eftersom jag i år hade lite knappt om tid, fick det bli enkelt måleri.
’1) Måla ett hjärta på varje sten i någon färg du gillar. (Min favorit är asken med Pastellfärger, kika in på alla varianter hos Posca)
2) Det torkar supersnabbt, jag ritade bara ett lager med pennan, vill man ha skarpare kan man måla ett lager till.

3) Rita kontur runt hjärtat med svart tunn Poscapenna (ett måste att ha hemma, den allra bästa) samt rita och skriv namnet på växten.

Vill ni se en film!

Så

4) Vissa påsar innehåller frön.

Rita med posca

5) Vissa har sådana. Tycker det är himla smart, det blir perfekt avstånd mellan fröna samt att de håller sig på plats i vinden. Jag la mina stenar på medan jag planterade.

6) Några olika varianter! Nu blir det lite färgglatt i mitt trädgårdsland i väntan på örterna! Vill man vara säker på att stenarna ska hålla ordentligt rekommenderar jag ett lager med lack på stenarna, finns som spray eller pensel-bar i de flesta hobbybutiker.

Stenar

Potatissorter – Lily rosé och Sparris, hoppas de blir goda!

Poscapennor

Ja hoppas att jag inspirerat er till att rita på stenar! Hur kul som helst när man har bra pennor, och mycket enklare än penselmålning. När plantorna kommit upp, tänkte jag vända på stenarna, återanvända dem, måla på andra sidan och dekorera sommardukning!

💜 Det finns massor av annat kul man kan rita på med sina Poscapennor som: tyg, metall, plast, glas/porslin, papper, kartong, trä etc, klicka in för mer inspiration!

Ha en fin vårvecka!🌿

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen