Blomstermandalas med Hanna Wendelbo

Blomstermandalas

Blomstermandalas med Hanna Wendelbo

I veckan var jag på ett underbart event i Mercedes Benz fina popup-store! Ett kväll fylld med Craftfullness, Kreativitet och Blomstermandala, med vår ”tapet-drottning” Hanna Wendelbo samt arrangören Plodder Pr 

Blomstermandalas

Blomstermandalas – ett kreativt event med Hanna Wendelbo. Ett helt bord med vackra blommor

Mercedes fin Pop up store

På Regeringsgatan i Stockholm hittar man den här mysiga oasen! Övervåningen bjuder på lyxiga Mercedes-bilar. Nedervåningen en supermysig lokal där man kan äta en god lunch, eller träffas för fika i lugn miljö. Den här kvällen bjöds vi på god dryck dekorerade med blomblad, samt härliga vegetariska mackor, kaffe och sötsaker…vilken lyx!

Blomstermandalas

Presentation av Hanna Wendelbo

Efter mingel och godsaker, fick vi en trevlig presentation av Hanna, som jobbat som tapetdesigner i många år. In och kika på Hannas sida för att läsa mer om hennes spännande liv, följ henne gärna på Fb och Instagram, ett måste om du gillar blommor, akvareller och vackra bilder!

Blomstermandalas

Blomstermandalas

Hanna berättade om människans kreativitet och om hur vi kan utveckla den med mycket övning. Genom att skapa Blomstermandalas, eller ”blomsterpill” får man ett sorts kreativt flow, en härlig ”må-bra-känsla” som infinner sig i hela kroppen. Man talar om Craftfullness, jag tror att det ordet kommer vi höra mycket under 2018, ett tillstånd av kreativitet och mindfullness, som gör gott för oss stressade människor.

Blomstermandalas

Blomblad och teknik

Blommor, färger, dofter och olika kompositioner såå härligt kreativt! Genom att sammankoppla det med tekniken, blir det väldigt spännande. Antingen kan man lägga ut alla blomblad i cirklar från mitten och fotografera resultatet, och på det sättet bevara sitt ”konstverk”. Man kan också tillverka mandalas genom att använda en app ”Photomirror”, då lägger man ut en halv Blomstermandala, fotograferar och låter appen göra en spegelbild så att det blir en mandala. Se bilden ovan så symetriskt det blir!

Blomstermandalas

Workshopen startade!

Vi började med att hugga in på alla blommorna! Alla plockade på sig olika blomblad och gröna blad…underbart! Vilka dofter och färger, det kändes om att träda in i våren!

Blomstermandalas

Ett helt rum med blommor!

Vi intog olika bord, vissa med svarta dukar, vissa med rustik bordsyta eller marmoryta. Blomstermandalans uttryck skiljer sig verkligen åt, beroende på vilket underlag man använder. Stilrent, lyxigt eller lantligt!

Blomstermandalas

Dax för min mandala

De här blommorna plockade jag på mig….Inte alls så lätt att välja, vilka skulle man börja med? Vilka färger passade ihop…Skulle jag ha bara blommor, eller bara blad…Jag gjorde som alla andra, tog lite av varje….

Blomstermandalas

1) Jag började med de färgstarkaste bladen i mitten…tänkte att jag skulle utesluta de gröna bladen i den här mandalan…

2) Därefter fortsatte jag att lägga ut blomblad i cirklar från mitten, sedan tog mindre och mindre blad för varje cirkel…

Blomstermandalas

3) Till sista la jag ut små små knoppar, känns som man kunde hålla på hur länge som helst!

4) Min blomstermandala är klar!

Det här var så himla kul och väldigt avkopplande, ni bara måste prova det här! Fotoappen, laddade jag ner, för att spegelvända Mandalas, det tänker jag testa hemma! Pysselidéerna började spira…Man måste ju kunna utveckla det här på något sätt, t.ex. spara, pressa, göra tavlor, måla…Tänk vad bra det är att gå på kreativa kvällar!

Blomstermandalas

Så här såg det ut vid borden….alla så koncentrerade på sina blomblad…och sitt fotograferande! Fr v. På bilden Katja min väninna, Hanna Wendelbo, Anna Maria (Dnilva), Malin (Created_by_Malin)

Blomstermandalas

Katjas blomstermandala

Åh vad romantisk! Hon struntade i fotoappen, och gick in i det creativa flowet! Väldigt vackert blev det!

Blomstermandalas

Dnilvas blomstermandala

Anna Maria skapade en halv blomstermandala, som hon sedan spegelvände i appen, kika in på hennes instagram för att se hur vacker den blev!

Blomstermandalas

Created_by_malin

Malin använde också tekniken för att skapa en vacker Mandala, resultatet hittar ni också på hennes instagram.

Blomstermandalas

Blommor på ett blad – vilket konstverk!

Blomstermandalas

Det rustika bordet fylldes med två enorma mandalas!

Blomstermandalas

Både Peacemärket och Mercedesmärket gjordes i blommor!

Blomstermandalas

Tusen tack för en inspirerande kväll Hanna Wendelbo, Plodder Pr och Mercedes!

Trevlig helg! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen