Blompyssel med Hortensia

Blompyssel med Hortensia

Blompyssel med Hortensia

Jag har fått äran att göra några blompyssel med Hortensia för företaget Magic Colours Your Home. Imorse levererades tre blomlådor fyllda med helt underbara Hortensior i svagt pastellrosa och pastellblått! Wow det kändes som jag och mannen hade bröllopsdag, då vi bar in blomlåda efter blomlåda och fyllde hela lägenheten med romantik! Nu är jag så taggat att sätta igång med alla mina idéer!

Blompyssel med Hortensia

Detta inlägg är i samarbete med Magic colours your home.

Blompyssel med Hortensia

Hortensior i mängder – vilket roligt blompyssel!

Den här blomman har jag beundrat länge! Men jag har faktiskt aldrig haft en själv…Så nu blir det blommor i massor!

Vad ska jag nu göra med alla blommor, tänker ni? Jo jag har fått fria händer att ta fram några Diy-projekt med blomman i sin helhet, med hela krukan. Så snart kommer jag visa er några pyssel här på bloggen…Det kommer att bli en dukning, en gåbort-present och en väggupphängning till blommorna. Sen kan man göra så mycket annat med blommorna, som att dekorera bordet med vackra vaser, göra kransar, torka dem….Idéer är det gått om. Nu är det bara att komma ihåg att vattna blommorna! De får följa med på vår semester i stugan, där jag ska pyssla om dem väl!

Blompyssel med Hortensia

Hur sköter man en Hortensia

Hur sköter man då en Hortensia? Ja det här är en växt man får pyssla om lite extra med vattning, de vill ha en jämn och fin fuktighet, och stå i ett halvsoligt läge. Sen kan de klara sig i hela 150 dagar. Blomman kommer att fördjupas i färgen mot hösten…så det blir väl spännande att se! Vissa Hortensior tillhör sorten trädgårdshortensior och är lämpligast att ha i trädgården. Den här sorten ”Magical Hydrangera Revolutional” tillhör sorten inomhus-Hortensia, Bästa inomhus-temperaturen är 18-23 grader. Men jag tror att jag måste prova att sätta ut ett par stycken i trädgården, eller i en kruka. Har man tur kanske de övervintrar!

Blompyssel med HortensiaBlompyssel med HortensiaBlompyssel med Hortensia

Hortensia – en sån romantisk blomma!

Färgerna skiftar i ljusgrönt, ljus rosa och ljust blå! Visst är det vackert med sådan blommängd! Jag har nog inte haft så många blommor hemma sedan vårt bröllop 1999, då jag och bästa vänninan gjorde blomdekorationer till alla bord, och en stor blombåge! Man får ju riktig bröllopskänsla med de här blommorna!

Blompyssel med Hortensia

Vilken lycklig dag!

Hoppas ni ser fram emot kommande blompyssel! Håll utkik efter midsommar, här på bloggen…Och lite sneakpek ser ni på Instagram… Nu ska jag bara pyssla ihop en mini-mini-midsommarstång…Det är ju snart Midsommarafton!

Kram Katarina ???

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen