Ikeapiffat badrum

ikeapiffat badrum

Ikeapiffat badrum

Det är inte så ofta jag delar med mig av våra renoveringsprojekt… men det pågår jämt… och det är så himla kul! Den stora belöningen är resultat och att se skillnaden före och efter! Det är min händige man som bygger och jag som planerar och piffar till! Ofta försöker vi hålla en låg budget, ta vara på det vi har och tänka att allt är möjligt! Utmaningen är att få funktion på liten yta! Jag gillar inte att kasta gamla saker, och sparar på allt…på gott och ont. Ja hoppas på att få in mer Diy – inredning här på sidan…! Här är dagens bilder från ett Ikeapiffat badrum!

ikeapiffat badrum

Badrum efter

Badrum efter uppfräschningen med saker från Ikea. Det här är en badrumsrenovering utan ändring av kakel/färg eller rör, en snabb och enkel renovering, som ger så härligt resultat direkt!

ikeapiffat badrum

Badrum före

Badrum före renovering (det hängde en vanlig spegel utan skåp ovanför handfatet, med ett pyttelitet vitt klassiskt badrumsskåp på sidan…men det hann vi rycka ner före fotot.

Ikeapiffat badrum på 5 kvadrat

Det här badrum är ca 4-5 kvadrat, det ska fungera både som badrum och tvättstuga för en familj på 5 personer…så det är en utmaning att få till…Vi har länge haft två tvättmaskiner för att få till tvättberget…Men de har stått på två ställen i badrummet…kan man då ställa två maskiner på varandra? Jaa det funkar! Här nedan ser du hur vi fått till tvättmaskinerna.

ikeapiffat badrum

Dusch och tvätt före

Klassisk dusch med duschdraperi…
Tanken är att man ska kunna hänga tvätt i duschen, bakom draperiet…så att tvätten inte syns! En tvättmaskin stod vid sidan av toaletten och en tvättmaskin stod vid sidan av duschen.

ikeapiffat badrum

Dusch och tvätt efter uppfräschning

Duschdraperi kommer från Åhlens och badrumsmatta från Ikea.
Tvättpelare till höger om duschen med två maskiner, häng tvätten bakom draperiet i duschen, så slipper du se den, se fler bilder nedan.

ikeapiffat badrum

Klädhängare i duschen, så att man kan hänga upp tvätten på tork på plastgaljar. Du döljer tvätten bakom duschdraperiet.

ikeapiffat badrum

Dubbla maskiner på höjden

Praktisk med två tvättmaskiner på varandra, den ena maskinen med kombinerad torktumlare. Sätt kraftig dubbelfhäftande tejp mellan maskinerna, det håller för skakningarna.
Ny handukshängare från Ikea, kan även användas till att hänga tvätt på. I korgar ovanpå tvättmaskinerna förvaras stryktvätten.

ikeapiffat badrum

Badrumsinredning från Ikea

Badrumskommod, med stora lådor, handfat med stor avställningsyta på sidorna är verkligen toppen! Badrumsskåp med speglar på både ut och insida av dörrarna och många hyllor…perfekt för en stor familj. Badrumsserien heter ”Hemnes”, en klassisk lite lantlig stil, vi har den även på landet, då med väggar av pärlspont och fasat kakel i duschen…mer bilder från det kommer en annan gång!

ikeapiffat badrum

Bra förvaring  i plexiglas…man ser innehållet, så mycket lättare att hitta det man ska ha!

ikeapiffat badrum

Toppen att förvara sminket i!

ikeapiffat badrum

Återbruk av gamla saker

Det fanns en hel del gamla ekskivor kvar från tidigare renoveringar…kanske inte det modernaste just nu..men till detta väldigt vita badrum…så tyckte jag att det behöves mer värme, vilket trä ger. Så in med mer trä, växter och rotting, så blev det genast en varmare känsla.

  • Återbrukade ekskivor fick bli hyllplan av ek, konsoller från Claes Ohlson.
  • Korgar är gamla, som kommer från Bruka och Ikea. (Där förvaras alla strumpor)
  • Tvättmedlet la jag i en gammal glasburk från Ikea, lite roligare än paketet.
  • Plastväxt från Ikea
  • Ljusslinga i koppar och blommor från Rusta
  • Det vi har kvar är lite krokar för handdukarna…men det vore kul att hitta några annorlunda…så det letar jag efter… eller så blir det ett kul Diy så småningom!

ikeapiffat badrum

ikeapiffat badrum

Praktisk tvättkorg

Tvättkorg, så snyggt med rotting! Den passade toppen i storlek bredvid handfatet, väldigt stor och med lock så man slipper se tvätten. Ett stort plus är att locket är platt, perfekt yta att vika tvätten på! Korgen heter Branäs också från Ikea.

ikeapiffat badrum

Praktisk toarullehållare

Det är verkligen super när man slipper borra i kakekväggarna. Den här toarullehållaren står fritt på golvet, bara att ta av den översta hållaren (som har en magnet) och fylla på med rullar. Väldigt bra i en stor familj när rullarna alltid är slut….snygg var den också! Den är en nyhet på Ikea, så jag har inte namnet…

ikeapiffat badrum

Turkost

Ny tvålpump är alltid fräscht…turkost känns som en härlig färg tillsammans med trä och rotting. En tvålpump i plast är praktiskt i en barnfamilj! Hoppas ni fått lite praktiska och trevliga Ikeatips!

Ha en fortsatt toppenvecka!!!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen