Höstpyssel

Höstpyssel

Måndag igen! Tiden går så otroligt snabbt nu! Nu är det bara ett par veckor kvar till höstlovet, halloween närmar sig, och alla löv är ju som allra färggrannast nu. Det känns faktiskt som jag vill stoppa tiden just nu! Höstpyssel och Halloweenpyssel är ju en av mina favoritårstider för pyssel! Lugnt och mysigt att sitta inne och pyssla och massa material som man kan hämta i naturen för att pyssla med! Jag har fått äran att vara med hos Brondholms som gästbloggare om just Höstpyssel! Idag visar jag några av mina pyssel som de valde ut som höstfavoriter.

Höstpyssel

Höstpyssel & Halloweenpyssel

Här har jag samlat ihop Brondholms favoriter och så la jag till ett par av mina favoriter som ett hösttips-kollage. Hösten är ju så mycket mer än bara Halloween! Alla fina löv och kastanjer är ju toppen att samla nu för allt fint höstpyssel! Mina egna tjejer har ju liksom vuxit ifrån detta med Halloween, tur är väl att jag får pyssla vidare med de små barnen på förskolan, för de älskar allt med halloween och laddar verkligen för vår Halloweenfest!

Lövkrans

Ett lättfixad krans av höstlöv i höstfärger, med små buketter av ljung. Kransen är gjord av en vanlig ståltrådsgalje. Har man ingen galje med lite rejälare ståltråd hemma, så kan man lätt fixa en sådan här krans. Klicka på Lövkrans för att komma till beskrivningen.

Måla kastanjer

Kastanjer är verkligen toppenmaterial! Så vackra som de är att dekorera med vid höstdukningen. Man kan också måla mönster med vanlig vit hobbyfärg/pensel eller med vit vattenfast tuschpenna. Limmar man fast magneter på dem kan de användas som kylskåpsmagneter. Ett annat tips är att göra spindlar av dem, och då limma fast piprensarben. Klicka på Kastanjer för beskrivning.

Pumpor

Halloweenpumpor

Varje Halloween har vi alltid haft som tradition att göra pumpor tillsammans hela familjen. Vi brukar göra så att alla får göra sin egen pumpa, så blir det en rolig tillsammansstund. Man kan ju måla dem, sätta blommor i dem, borra mönster eller karva med en liten vass kniv. Klicka på länkarna för att se många av våra pumpor och få några bra tips!

🎃 Halloweenpumpa
🎃 Pumpor 2020
🎃 Halloweenpumpa 2018

Spökgirlang

Spökgirlang

Till Halloween är det extra fint att dekorera med girlanger med spöken, fladdermöss, spindlar eller andra läskiga små varelser. Den här spökgirlangen är ju inte så läskig. Den är väldigt lättgjord och fin att sätta över varje lampa i en ljusslinga. Klicka på länken ”Spökljusslinga

Lerlöv

Löv av lera

Lufttorkande lera är verkligen superbra pysselmaterial att ha hemma! Här har jag bara samlat höstlöv och kavlat in löv i leran och skurit längs kanten. Klicka in på ”Lerlöv” för att se vad man kan göra med löven! Lerskål är ett annat roligt pyssel att göra med leran!

Halloweentvål

Halloweentvål

En kul dekoration till badrummet! Använd en vanlig billigt tvålpump, jag köpte en med röd tvål ”för blodig känsla”. Tag bort etiketten, lägg in några plastspindlar i tvålen, limma även fast några plastspindlar på utsidan av flaskan och dekorera med låtsasspindelnät.

Gipsspöken

Gipsspöken

Ett pyssel som vi gjorde för många år sedan är de roliga gipsspökena. En hållbar favorit som jag plockar fram varje halloween. De är målade med självlysande färg så de lyser så fint när man släcker belysningen! Kika in på ”gipsspöken” för att se hur man gör.

Höstpyssel lövskål

Lövskål & Ekollonspindlar

Här har ni höstpyssel med naturmaterial i fokus! En lövskål är superkul att göra och rolig att fylla med snacksen till höstfesten! De söta spindlarna görs enkelt med ståltråd, ekollon och hobbyfärg. Kika in hur man gör:

🍁 Lövskål
🕷 Spindlar

Ja hoppas att ni fått massor av härlig Höstinspiration idag! Brondholm har massor av roligt material till både halloween, höst och jul och även en blogg med många fina tips!

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen