Vilda kartongdjur

Vilda kartongdjur

Vilda kartongdjur

Idag bjuder jag på ett gästblogginlägg från fina sajten Babysits! Ett härligt företag som ordnar med barnvakter till familjer. Sajten är även fylld med föräldratips, pyssel, DIY, recept och massa annat läsvärt, ja in och kika vetja. Jag har plockat ut ett superfint pyssel från dem, ett himla bra återbrukspyssel: Vilda kartongdjur

Vilda kartongdjur

Vilda kartongdjur

Ett enkelt återbrukspyssel för barn. Det här lilla DIY-projektet som man kan göra tillsammans med barnen (så länge man hjälper till med saxen) genom att använda återanvänd gammal kartong. Resultatet blir ett par gulliga djur att leka med eller använda som inredning till barnrummet!

Vilda kartongdjur

Kartongdjur – material:

? Kartong
? Färg (Hobby/Akrykfärg)

Verktyg: sax, penslar (större till kropparna och en lite tunnare för svarta detaljer)

Vilda kartongdjur

Kartongdjurspyssel – steg för steg:

1) Börja med att skissa siluetterna till djurkropparna på kartongen. Tänk att formerna ska vara så enkla som möjligt. Alla djurkroppar får likadana U-formade ben som fästes med hjälp av två slitsar som du klipper till längst ner på varje kropp.

Vilda kartongdjur

2) Dags för färgläggning! Här har vi varit klassiska och låtit elefanten vara grå elefant och kamelen kamelfärgad. Men det är helt okej att go wild och skapa en rosa elefant eller en grön giraff. Låt barnen välja själva. När färgen har torkat kan du använda en lite tunnare pensel och lägga till detaljer så som zebrans ränder och giraffens fläckar.

Vilda kartongdjur

3) När allt torkat kan man fästa benen på kropparna och voila! Djuren är klara!

Vilda kartongdjur

Hoppas ni gillade pysslet! Testa gärna att göra andra djur också, istället för savanndjur så kanske djur i fjällen, på bondgården eller i skogen. Som inredning gör de sig fina både stående i bokhyllan eller upphängda som en mobil.

Besök gärna Babysits om du är på jakt efter barnvakt (eller fler enkla pysseltips för barn!)

Det är verkligen jättekul att få en gäst på bloggen! Hör gärna av er om ni också vill vara med och dela något pyssel här på sidan! Det gör ju min blogg såå mycket roligare när vi kan dela fler DIY och pyssel! Tillsammans kan vi få fram massa rolig inspiration!

Ha en fortsatt bra vecka! ? /Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Vilda kartongdjur”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen