Pyssla med Foam clay

Foam clay

Pyssla med Foam Clay

Just nu blir det mycket sommarpyssel på bloggen som bakning, bärplockning, blom- och stenplockning…men ett pysselmaterial som jag verkligen vill tipsa er om att ha hemma till de mindre barnen, så är det Foam Clay. Det härliga korniga leran som kan fästas på de flesta material. Det går även att göra roliga djur eller gubbar! De här spargrisarna i porslin har min minsta tjej dekorerat med Foam Clay helt själv. Så här är det bara att plocka fram fantasin, och återbruka gamla krukor, plastdjur, askar, burkar och dekorera med leran!

Foam clay

Uggle-spargris

Foam clay

Nalle-spargris

Foam clay

Bra pyssel för barn

Baksidan på spargrisarna, det finns lock på undersidan så att de går att tömma när de är fulla. Ett toppenpyssel att ha hemma till sommarens regniga dagar…Leran passar för barn mellan 2-7 år, den är helt giftfri. Den förvaras i små burkar, och blir den för torr går det utmärkt att blanda i lite vatten och mjuka upp den. Leran stelnar helt efter någon timme i luften.

Foam clay

Foam clay

Spargrisar i matt porslin, en fördel då leran fäster bättre på matta material.

Foam clay

Spargrisar och Foam clay

Den här leran finns bl.a. att få tag på hos Creativ company, Make and Create eller Butiken MedMera i Linköping (där jag var och köpte den).  Där hittade jag även spargrisarna. Ett tips om du har vägarna förbi Linköping, så finns det en stor pysselbutik som heter Butiken Medmera, de har även en webshop klicka på länken som kommer du dit.

Foam clay

Gör så här:

Tag små bitar av leran och tryck fast på föremålet med fingrarna. Det går utmärkt att göra lite i taget (barn tröttnar ju ofta efter en liten stund), sen är det bara att fortsätta att dekorera spargrisen en annan dag. Det tar ca 1 timme, så är leran helt torr, och sitter fast ordentligt på spargrisen.

Foam clay

Foam clay

Lycka till med dagens pyssel! Håll utkik ofta har pysselbutikerna sommarrea nu, så då är det bra att fylla på pysselförrådet!

Ha en härlig söndag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen