Göra egna smycken

Idag är det dax att bjuda på mitt första sommarpyssel i samarbete med CC Hobby!☀️🎉 Något som jag tycker är ett riktigt toppenpyssel att ta med på semester i resväska eller ryggsäck är ett smyckeskit. Det tar ingen plats, kan göras på stranden, balkongen eller en på klippa i solen, och blir så fint att ha på sig till sommarens kläder! Här kommer massa tips för att göra egna smycken!

Reklam/Betalt samarbete med CC Hobby

Göra egna smycken – ett roligt sommarpyssel!

Smyckenpyssel är ett toppenpyssel som så klart kan göras året om! Det passar de lite äldre barnen samt perfekt vuxenpyssel! Jag tycker att det kan vara svårt ibland att hitta något som passar ungdomar, och vuxna som vuxit ur toarullepysslet och vill pyssla och göra något fint. Då kan jag varmt rekommendera att göra egna smycken! Väldigt enkelt och perfekt att göra tillsammans ett helt gäng, för en pysselstund tillsammans. Det är också väldigt billigt pyssel med få verktyg!

Smyckes-diy – Material:

🌸 Minismyckeskit Aventurin
🌸 Minismyckeskit Rosenkvarts
🌸 Minismyckeskit Bergskristall
🌸 Minismyckeskit Honungskalcit
🌸 Basverktyg för smyckestillverkning
🌸 Smyckesaskar i trä

Allt material hittar ni hos CC Hobby

Göra egna smycken

Här har jag dukat upp mina smyckeskit på bryggan. Jag tycker det är lite tråkigt att ligga och sola, så skönt att ha något att göra en dag på bryggan i solen! Smyckeskiten är perfekt att ge bort som gåva till den som har allt!

🌸 I verktygskitet ingår det en avbitartång, rundtång och en platt-tång, samt en bit filt och tre skålar att ha pärlorna i.

Smyckestips – Göra egna smycken:

I varje litet paket ingår det metallsnöre, lås, öglor, klämpärlor, pärlor, och en speciell utvald kristall. Det följer även med ett kort med en text som berättar vad kristallen betyder, väldigt fint och roligt att ge bort, som känns extra speciellt! Äkta stenar är såå vackert i ett smycke!

💍 Beskrivningen kan scannas med Qr-koden och där hittar du CC Hobbys digitala beskrivning, det finns bra filmer och steg-för-steg bilder så det är hur enkelt att följa hur man gör.

💍 Se bild 6) Det är enkelt att trä på den öppningsbara låspärlan, trä på en klämpärla och klämma fast den på metallsnöret med platt-tången, därefter sätter du fast en metallring och låset. Dax att trä på pärlor på enklaste vis! När du känner att armband eller halsband passar dina mått, sätt fast en klämpärla och en ring som avslut. Vips så är ett armband klart!

💚Aventurin: Glädje/energi/livslust ”Representerar kärlek och ljus och för tur med sig. Den förstärker känslan för det vi vill ha och gör det lättare för oss att visa det. När den här känslan aktiveras blir den till energi som sänds ut i universum”

Smyckesaskar – gåvor

Eftersom jag tycker det är gulligt att ge bort smycken i gåvor, så beställde jag hem några fina smyckesaskar i trä! De här kan man måla och dekorera som man önskar. Jag tycker att askarna är så fina träfärgade, och det är enkelt att lägga till snören och blommor efter säsong!

Honungskalcit – smycken

💛Honungskalcit: Hopp/glädje/positivitet”Kalcit är en glädjesten som inger hopp om framtiden och stärker din tro på att det finns en mening med allt. Det hjälper dig att få en djupare koppling till ditt spirituella jag och förvandla negativa tankar till positiva”

💍 I det här smyckeskitet ingår fina kedjor, Honungskalcitet, pärlemorpärlor hattpinnar/öglepinnar och material för att skapa örhängen och armband.

💍 Tekniktips! I paketet ingår en pappersbeskrivning, och då det är väldigt enkelt att skapa med kedjor! Man använder avbitartången samt rundtången, och trär upp önskad sten eller pärla på en öglepinne, knipsar av önskad längd och formar till en ögla med rundtången. Ja ni kommer att förstå när ni ser filmen (kommer längre ned i inlägget).

Rosenkvars – smyckestillverkning

🩷 Rosenkvarts: Balans/kärlek/lugnande energi ”Den skapar kärleksenergi, skapar stabilitet och verkar lugnande. Den balanserar yin och yang och är en av kristallerna som alla bör ha i sin samling eftersom det balanserar hjärtats inre. Dess vibrationer är njuka och kärleksfulla och absorberar negativ energi. Den skapar lugn och hjälper dig att förlåta”

💍 De här smyckeskitet innehåller ungefär samma sorts smyckesdelar/pärlor som de två andra kiten. Färgerna går i orange, rosa, guld och pärlemovitt. Det här färgerna är väldigt fina till sommaren! När man lägger till guldpärlor, kedjor och lås ser det extra proffsigt och lyxigt ut! Det är extra effektfullt att skapa flera armband och ha på sin arm!

Bergskristall – smycken

En favorit när jag skapar smycken är just Bergskristallen, den passar till allt och kombon men kedjor och pärlemopärlor blir väldigt vackert!

🤍 Bergskristall: Läkning/styrka/klarhet ”Bergkristall står för styrka och kraft och sägs kunna fylla själen med energi från stjärnorna. Bergkristall har länge symboliserat mänsklig utveckling från det omedvetna till det medvetna, från tvetydighet till klarhet. Den skapar harmoni och insikt, ger överblick och stärker vår förmåga att lyssna till vårt inre. Det är ett mycket användbart verktyg som förstärker energin runt omkring oss”

Här är en inspirationsfilm med smyckestips!

Ett gäng smycken är redo för sommaren!

Jag hoppas ni fått härlig och somrig inspiration att göra egna smycken i sommar!

Ha en strålande vecka! ☀️ Äntligen har sommaren kommit!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen