Diy: Smycken med nagellackshjärtan

Diy: Smycken med nagellackshjärtan

Att göra egna smycken är så roligt och inspirerande! Det finns så stor variation på smycken, kraftfulla, diskreta, färgstarka, stilrena, moderna, med vintagelook osv. Idag visar jag hur man tillverkar hjärtan med silvertråd och nagellack. Hjärtana har jag använt till några diskreta enkla smycken som kan bäras dagligen!

nagellackshjärtan

Armband och halsband med nagellackshjärtan

nagellackshjärtan

Nagellackshjärtan

Material: Nagellack, silvertråd, smal kedja, lås, 4 små mini silverringar.
Verktyg: rundtång, avbitartång, platt-tång (material för smyckestillverkning från Panduro).
Nagellack( YvesRoches),  Viva la Diva, ta ett billigt nagellack! Tvättsvamp att sätta hjärtan i.

Göra nagellackshjärtan

 1. Knipsa av en bit silvertråd, ca 10 cm.
 2. Tag en rundtång och böj tråden på mitten. Gör en till böj med rundtången bredvid den andra böjen så att det bildas en hjärtform. Alla hjärtan ser ju olika ut så gör din egen form!
 3. Avsluta hjärtat med att vira silvertråden en par gånger längst ner. Forma med fingrarna eller med en rundtång, så att du får önskad form på hjärtat.
 4. Viktig! Gör hjärtat väldigt litet, så är det lättare att fylla det med nagellack.
 5. Dags att fylla hjärtat med nagellack! Måla nu hjärtat med nagellack, det är viktigt att nagellacket får en sorts ytspänning så att nagellacket täcker hjärtat. Det är bara att prova dig fram! Håll gärna hjärtat upp och ner en stund så att det får mest färg i toppen. Ställ dem att torka i en tvättsvamp.

Gör en ring med nagellackshjärtan

 1. Börja med att linda silvertråd runt ett runt föremål ca 4 varv. Jag valde toppen på nagellacksflaskan. Mät så att det passar på fingret.
 2. Knipsa av tråden med avbitartången, ha kvar ca 3 cm extra silvertråd, för att kunna fästa ihop din ring.
 3. Håll ihop ringen med fingrarna, fäst ihop ringen genom att vira den överblivna silvertråden några varv.
 4. Dags att sätta dit dina nagellackshjärtan. Sätt dit ett hjärta genom att vira fast det med silvertrådarna som sitter i hjärtat, några varv runt fästet. Använd gärna en platttång och en rundtång för att vira tråden extra hårt, och för att kunna justera dem snyggt.
 5. Gör samma sätt med det andra hjärtat. Böj till hjärtana så att de sitter som du vill ha dem. Det går att fästa fler hjärtan, eller nagellacksblommor på samma sätt.  Jag ska visa hur man gör nagellacksblommor här på sidan snart!

Armband med nagellackshjärtan

Material: kedja, nagellackshjärtan, 4 små ringar, ett lås

 1. Börja med att mäta din arm, knipsa av rätt längd på kedjan.
 2. Dela kedjan i två bitar, med en avbitartång.
 3. Tag nu två hjärtan och tvinna ihop dem så att de sitter ihop. Gärna med två tänger, eller med fingrarna. Nu kommer det hänga 4 ändar, i hjärthänget. Knipsa av så att det blir två kvar.
 4. Se bild 6, gör en ögla i varje ände av hjärthänget med en rundtång.
 5. Sätt fast en liten ring i varje ögla. Det gör att du kan fästa ditt hjärthänge i kedjan. Öppna ringen och fäst den i öglan och sen i kedjan.
 6. Sätt fast ringar i varje ände på kedjan, sätt fast låset i den ena ringen. Justera längden, med att flytta ringen. Häng gärna en pärla eller ett till nagellackshjärta vid låset, för att göra det extra snyggt!
 7. Böj till dina hjärtan så att de får önskad form. Klart!

smycken med nagellack

Lycka till med dina nya smycken!

Kram!

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen