En riktig klassiker och en av våra svenska favorittårtor! Så god med saftig sockerkaksbotten, krispig maräng och så grädde och jordgubbar på toppen! Den här Pinocchiotårtan har en liten extra tvist, med citron och färskost i fyllningen, som gör att den nästan smakar som cheesecakefyllning! Här är receptet på Pinocchiotårta!
Pinocchiotårta
Receptet kommer från min favorit Camilla Hamid, och jag länkar till henne eftersom jag såklart inte vill ta hennes recept.
Pinocchiotårta
🍓 Det som är tricket med Pinocchiotårta är att göra en sockerkaksbotten och sedan vispa maräng och lägga direkt över sockerkakssmeten och så in i ugnen!
🍓Jag bakade botten i en långpanna, skar av en bit eftersom jag ville att den skulle vara fyrkantig, delade den på två bitar.
Pinocchiotårta – fräsch fyllning
🍓 Vispa grädde tillsammans med färskost riktigt fluffigt, riv citronzest från en citron, tillsätt siktat florsocker, vaniljsocker och citronzest och vänd ihop försiktigt.
🍓 Bred halva fyllningen över den ena tårtbotten, lägg på skivade jordgubbar, lägg på nästa botten, bred ut resten av fyllningen och dekorera med mer jordgubbar. Jag blandade skivade jordgubbar med några halvor med det gröna kvar och så citronmeliss på toppen.
Födelsedagstårta
Tårtan är toppen till alla sorts kalas och räcker till många! Det fick bli fyra ljus i tårtan till äldsta dottern som fyllde 24 år!🎉
Glad sommar!
Jag önskar en riktigt härlig sommar, med många bad, glassar och mycket sol!
Kram ☀️ Katarina