Jordgubbstårta med rabarber och mandelbotten

Jordgubbstårta

Till midsommar är det ju alltid roligt med en jordgubbstårta! En tradition liksom! I år ville jag testa något nytt, tänkte att en saftig mandelmassebotten skulle passa så fin mot syrlig rabarber och söta jordgubbar. Allt kan förberedas någon dag i förväg och bara läggas ihop bums vid servering! Enkelt och supersmarrigt! Varsågoda här är dagens recept: Jordgubbstårta med rabarber och mandelbotten

Jordgubbstårta med rabarber och mandelbotten

Jordgubbstårta – Saftig, syrlig, söt och lättbakad!

Ingredienser:
🎂 1 st Mandelbotten
🎂 Rabarbercurd
🎂 Vispad grädde ca 3 dl
🎂 Jordgubbar 1 liter

Mandelbotten

Ingredienser:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader
2) Riv mandelmassan grovt. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Ca 24 cm i diameter.
3) Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna. Tårtbotten kan bakas ett par dagar före den ska serveras.

Rabarbercurd

Ingredienser:
200 g rabarber
95 g socker
1 citron
2 st ägg
1 tsk maizena
25 g smör

Gör så här:
1) Skär rabarbern i mindre bitar och koka den i 5 min med citronsaft och socker.
2) Mixa till en puré direkt i kastrullen.
3) Vispa samman ägg och maizena och tillsätt under vispning ner i rabarberpurén.
4) Lägg i smöret skuret i bitar och låt koka upp.
5) Låt småputtra i några minuter tills curden tjocknat. Häll över i en burk, låt svalna och förvara i kylen.

Jordgubbstårta med rabarbercurd
Bred ett tjockt lager med rabarbercurd över hela mandelbotten.
Grädde och jordgubbar
Vispa grädden fluffig och bred ut över hela tårtan. Dela jordgubbarna om du vill, och dekorera. Ja la ett helt berg med jordgubbar på, snabbt och smidigt. Några ätbara blommor skulle vara väldigt fint!
Jordgubbstårta

Jordgubbstårtan är klar!

Så kul och enkelt att göra. Superbra att man kan förbereda alla moment före servering. Saftig och fräsch tårta som passar perfekt efter en rejäl middag! Vill du kika på en annan god jordgubbstårta så kan jag rekommendera denna.

Lycka till med bakningen!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen