Rabarberkräm
Nu känns de som sommaren äntligen kommit! Visst får man lust att fräsch upp frukosten lite extra! När jag var liten kokade alltid mormor så god rabarberkräm…Det fick man när man kom från skolan, med mjölk och lite knäckebröd! Idag har jag faktiskt testat att göra hemkokt rabarberkräm…och varför har man inte gjort det här förrut! Superenkelt och himla gott!
Hemkokt rabarberkräm
Krämen passar till så mycket… som efterrätt, eller frukost, eller till ostbrickan. Den är perfekt att fylla sommartårtan med eftersom den är lagom söta. Som ni kanske såg på Instagram, så blev det en ”björktårta” fylld med krämen, och färska jordgubbar…
Rabarberkräm – gör så här:
Receptet på Klassisk rabarberkräm kommer från Johan Hedberg på Köket.se
Ingredienser:
- 500 g rabarber
3 dl vatten
1-1,5 dl strösocker
lite rivet citronskal (valfritt)
3-3,5 msk potatismjöl
Gör så här:
- Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt vatten, strösocker och citronskal. Jag hade ingen citron hemma, och det blev gott ändå!
- Koka upp och låt sjuda i runt fem minuter tills man kan mosa rabarbern mot kanterna. Rör om ibland och ta bort eventuellt skum.
- Lös potatismjölet i lite kallt vattnet och häll ner i krämen i en tunn stråle. Rör hela tiden.
- Låt koka upp under omrörning och ta av från värmen.
Servera med mjölk, kanske några färska jordgubbar, knäckebrödbitar, krispiga flingor eller mandelbiscotti…Här går det att variera i alla oändlighet!
Lycka till med din kräm! Hoppas ni blev frestade! ?
Kram Katarina