Fredagsgott

Fredagsgott

Fredagsgott

Idag bjuder jag på något helt annat än pyssel…det blir lite fredagsgott! Hemgjorda rödbetschips, zucchinichips och så två goda dipsåser till det! Enkelt, kul och framförallt gott! Lite nyttigt också kanske….

Fredagsgott

Fredagsgott – Rödbetschips, Zucchinichips (på bild längre ned), hemlagad hummus och fetaostdip.

Fredagsgott

Sommarens skörd

En rad med rödbetor, sådde jag i en pallkrage, och oj vad de växte trots att jag inte kunde vattna särskilt mycket i sommar. Har fortfarande kvar hälften i jorden, som vi tar upp vartefter och bara kokar och äter med en klick smör!

FredagsgottFredagsgott

Rödbetschips

Receptet kommer från Fredriks fika hos Tidningen Hembakat.

Klicka på Rödbetschips för att komma till receptet. De blir verkligen supergoda, de här måste ni prova! Väldigt vackra också!

FredagsgottFredagsgott

Zucchini – vilka baddare!

Det är första gången jag sår zucchini, och oj vad de växter..faktiskt ur lådorna! Plantorna bredde ut sig över allt annat i lådan, så morotsplantorna försvann! Kanske inte världens smakrikaste grönsak, men väldigt kul att odla! Nu får jag hitta på massa olika saker av zucchini, det blir chips, tomat/zucchinisås, och zucchiniplättar…Har ni fler tips, så tar jag gärna emot det!

FredagsgottFredagsgottFredagsgott

Zuccinichips

Receptet hittade jag hos Tips & Trix, jag tror nog att jag skulle ha dem lite längre stund i ugnen till nästa gång, och skära dem i något tjockare skivor. Eftersom mina zuccini var så stora valde jag att dela dem i mindre bitar…men de blev väldigt små i ugnen…men supergott! Ät direkt, det är inget att spara på!

Klicka på Zuccinichips för att komma till receptet!

Fredagsgott

Hummus – en så god dip!

Det är första gånger jag testar att göra egen hummus, brukar bara köpa den färdig…men wow så gott! Superduper-enkelt också! Klicka på Hummus för att komma till det recept jag testade!

Fredagsgott

Fetaostdip

Den här såsen/dipen brukar jag ofta göra till grillat. Bara att blanda ihop:

Ingredienser:

  • HälftenGrekisk/turkisk fet youhurt, och hälften creme fraiche
  • Mosad fetaost
  • Lite olivolja, salt, peppar, chiliflakes och lite vitlök.

Smaka dig fram!

Fredagsgott

Dipssåserna mår ju bra av att stå till sig någon timme, men ät gärna chipsen samma dag!

Ha en kul fredag! /Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Fredagsgott”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen