Fläderblomsmarmelad
I veckan passade jag på att göra fläderblomssaft, hur enkelt som helst att fixa egen saft med några fläderblommor, citroner och socker. Vill du kika närmare på hur man gör saften klicka på länken ovan. När saftkokningen är klar, så får man ju en hel del gottiga blommor och citronskivor kvar…då passar det väl bra att göra marmelad på det! Här är dagens ätbara pyssel! Fläderblomsmarmelad
Fläderblomsmarmelad – en blommig citrusmarmelad, gott till kvällens testund med marmeladmacka, eller till ostbrickan.
Fläderblomsmarmelad – Ingredienser:
- citronerna från den egna flädersaften (3 st)
- 2 dl av den egna flädersaften
- 1 dl strösocker
Fläderblomsmarmelad – gör så här:
1) Plocka ur citronskivorna från saftkoket. Mixa citronerna från saften i en matberedare eller med stavmixer. Vill man ha lite större bitar frukt i sin marmelad så finhackar man citronerna själv. (Jag finhackade)
2) Lägg i citronerna i en kastrull och tillsätt socker och 1 dl av flädersaften
3) Låt koka lugnt i ca 10 min och tillsätt sedan ännu en 1 dl flädersaft
4) Koka sedan tills den tjocknat, ca 10 min till.
5) Fyll rena små burkar (blir ca 2 st småburkar)
Marmelad, så gott på rostat bröd med ost! Passar utmärkt som tillbehör på ostbrickan!
Lycka till! Har flädern blommat över hos er…testa att använda flädersaften och vanliga skivade citroner..fungerar säkert utmärkt!
Kram Katarina