Salted caramel cookies i present!
Hej! Äntligen känns det som sommaren kommit hit till skärgården! Vi har badat en gång med en badtemperatur över 20 grader! och vi har fått sitta i solstolarna ett par timmar..Jippie! Men bakning hinner man ju med ändå, och lite lite pyssel. Idag har jag hittat ett riktigt superrecept på smaskiga chokladcookies som är fyllda med kolakräm! Så otroligt goda, ni måste bara prova! Jag har slagit in kakorna på det enklaste sättet, med sidenband och ett litet kort med ett handskrivet recept. Så enkelt och vackert på samma gång, en bra ”gåbort-present” helt enkelt!
Salted caramel cookies i sidenband med handgjord etikett
Baka Salted caramel cookies
(receptet kommer från ”Tessanbakar”, hon har massa smaskigt på sin blogg!)
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop smör, rörsocker och strösocker.
- Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt.
- Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen.
- Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
- Dela degen i 32 delar och rulla varje del till en boll. Platta ut degbollarna och läggen klick dulce de leche på varje degplatta. Strö över lite, lite flingsalt, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
-
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp en del.
-
Låt kakorna svalna helt. Förvara i kyl eller frys.
Cookies som gåva
Material:
- Skumstämplar med handtag , skumstencilpenslar från hobbybutiken Creativ Company
- Hobbylack, kraftigt vitt papper, sidenband från Panduro
Verktyg: sax, hålstans (Icahemma)
Handgjort kort med sidenband
- Börja med att klippa ut ett dubbelvikt kort i valfri storlek i kraftigt vitt papper.
- Häll upp lite färg på en papptallrik.
- Doppa skumpenseln i lite färg och dutta på färgen på stämpeln.
- Tryck stämpeln på pappret. De här stämplarna är verkligen suveräna, eftersom de har handtag, och även är genomskinliga i plasten! Då ser man precis var stämpeltrycket kommer att hamna på pappret. De är också väldigt enkla att använda för barn!
- Skriv receptet på insidan av kortet.
- Klipp eller stansa ett hål med håltång, så att du kan sticka in sidenbandet. Kortet är klart!
- Knyt ihop två långa sidenband så att det bildas ett kors i mitten (se bild 10).
- Lägg alla kokor som en fin hög på korset.
- Knyt ihop banden med en rosett i toppen på kakhögen, och sätt dit receptkortet, klart!
Jag hoppas verkligen att ni bakar de här kakorna, de är jättegoda! Presentinslagningen är verkligen enkel att göra! Om du vill kan man även sätta cellufan runt hela kakhögen.
Ha det bra!
Kram Katarina