Salted caramel cookies i present!

salted caramel cookies

Salted caramel cookies i present!

Hej! Äntligen känns det som sommaren kommit hit till skärgården! Vi har badat en gång med en badtemperatur över 20 grader! och vi har fått sitta i solstolarna ett par timmar..Jippie! Men bakning hinner man ju med ändå, och lite lite pyssel. Idag har jag hittat ett riktigt superrecept på smaskiga chokladcookies som är fyllda med kolakräm! Så otroligt goda, ni måste bara prova! Jag har slagit in kakorna på det enklaste sättet, med sidenband och ett litet kort med ett handskrivet recept. Så enkelt och vackert på samma gång, en bra ”gåbort-present” helt enkelt!

salted caramel cookies

Salted caramel cookies i sidenband med handgjord etikett

Baka Salted caramel cookies

(receptet kommer från ”Tessanbakar”, hon har massa smaskigt på sin blogg!)

Dulce de leche köper du antingen färdig i affären eller så kokar du en burk sötad kondencerad mjölk. Den här krämen ska gärna vara rätt tjock så om du kokar själv blir 2,5 timmar bra. Se till att burken har svalnat innan du öppnar den. Jag använde färdigkokt karamelliserad mjölk, (se bild 2). Då går det väldigt snabbt att baka dessa fantastiska kakor. Enligt familjen, var det här sommarens bästa kakor!
Ingredienser
125 gram rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Dulce de leche/karamelliserad mjölk och flingsalt till fyllning
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rör ihop smör, rörsocker och strösocker.
  • Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt.
  • Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen.
  • Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
  • Dela degen i 32 delar och rulla varje del till en boll. Platta ut degbollarna och läggen klick dulce de leche på varje degplatta. Strö över lite, lite flingsalt, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
  • Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp en del.
  •  Låt kakorna svalna helt. Förvara i kyl eller frys.

salted caramel cookies

salted caramel cookies

Cookies som gåva

Material:

Verktyg: sax, hålstans (Icahemma)

Handgjort kort med sidenband

  1. Börja med att klippa ut ett dubbelvikt kort i valfri storlek i kraftigt vitt papper.
  2. Häll upp lite färg på en papptallrik.
  3. Doppa skumpenseln i lite färg och dutta på färgen på stämpeln.
  4. Tryck stämpeln på pappret. De här stämplarna är verkligen suveräna, eftersom de har handtag, och även är genomskinliga i plasten! Då ser man precis var stämpeltrycket kommer att hamna på pappret. De är också väldigt enkla att använda för barn!
  5. Skriv receptet på insidan av kortet.
  6. Klipp eller stansa ett hål med håltång, så att du kan sticka in sidenbandet. Kortet är klart!
  7. Knyt ihop två långa sidenband så att det bildas ett kors i mitten (se bild 10).
  8. Lägg alla kokor som en fin hög på korset.
  9. Knyt ihop banden med en rosett i toppen på kakhögen, och sätt dit receptkortet, klart!

Jag hoppas verkligen att ni bakar de här kakorna, de är jättegoda! Presentinslagningen är verkligen enkel att göra! Om du vill kan man även sätta cellufan runt hela kakhögen.

Ha det bra!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen