Regnbågsmaränger som gåbortpresent
Till Enhörningskalaset bakade vi regnbågsmaränger till tårtan! Det är min duktiga dotter som bakat dessa, hon är marängproffs här i familjen! De blir så fina när de är randiga, och de går att smaksätta hur man vill! Dagens maränger har vaniljsmak och färgerna blå, rosa och gul. Jag tänkte att du skulle passa Enhörningstemat med regnbågsmönster! Se tidigare inlägg där jag dekorerat ”enhörningstårtan” med marängerna!
Regnbågsmaränger
Regnbågsmaränger
Receptet kommer från boken ”Just Sweet från Manuela Kjeilen” se även bloggen ”Passion for baking”
Ingredienser: (ca 2 plåtar maränger)
- 7 äggvitor
- 5 dl socker
- vaniljsocker
- karamellfärg gul, blå och rosa/röd (den med gelekonsistens (Oetker eller Panduro)
- pensel, spritspåse, tyll krusig och rund
Gör så här:
- Värm ugnen till 100 grader
- Blanda alla ingredienserna i en värmetålig skål
- Koka upp vatten i en kastrull. Sätt skålen över det kokande vattnet. Vispa för hand i ca 4 minuter, eller tills sockret har löst sig. Häll blandningen i en hushållsassistent och vispa i ca 7 minuter tills skålen inte känns varm längre. Tillsätt vaniljsocker och smaka.
- Tag nu en pensel och drag streck med karamellfärg på insidan av spritspåsen för att göra regnbågsmönstret.
- Fyll spritspåsen med marängsmeten, den ska vara fast och glansig.
- Spritsa maränger.
- Till de krusiga marängerna använde vi mycket mindre karamellfärg, och till de släta marängerna lite mer färg. Välj själv hur färggranna maränger du vill göra!
- Grädda i 1 timme. Stäng därefter av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen i minst 1 timme till.
Smaka och njut!
Regnbågsmaränger som gåbort-present!
Gåbort – present
Tips! Lägg marängerna i en cellufanpåse när de är helt torra, sätt fast en hemmagjord pappersblomma och knyt ihop påsen. Jag tycker det är fint med cellufanpåsar för att man kan se innehållet!
Diy: Pappersblomma
Material: Crepepapper, ståltråd (från Skapamer.se)
Verktyg: tång, sax
Gör så här:
- Börja med att vika crepepapper till en hög så att du har ca 8 papper.
- Rita blomblad, i önskad storlek (se bild 2).
- För att göra det gula pistillerna i blommans mitt: dubbelvik en remsa gult papper, och klipp små remsor (bild 3).
- Rulla ihop pistillen och avsluta med att fästa den med ståltråd (bild 5-6).
- Sätt nu fast bladen runt pistillen med handen, lägg bladen lite omlott, fäst med ståltråd när du satt dit alla blombladen som du vill ha dem. Klart!
Det var dagens bakning och pyssel! Ni har väl inte missat att jag bloggar för Baka.se! nu är det hela oktober kvar med temat ”Baka som present” där jag gör bakning och förpackningstips 1-2 ggr per vecka! Kika gärna på deras receptsida! Där kan du ta del av andras recept och lägga upp egna recept!
Kram Katarina